Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi

de 3retetemerisor
12550 vizualizări
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi

Aceasta ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi, am adaptat-o pornind de la ciorba radauteana, care ne place foarte mult.
Nu am folosit intocmai ingredientele de la cea radauteana, dar rezultatul a fost unul foarte bun.
Ne-a placut foarte mult la toti.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 250 g bacon afumat
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 oua+ 2 albusuri
  • Pentru supa:
  • 3,5 l apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 800 ml zeama de muraturi(castraveciori)
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de marar verde

[/ingredients]

Portii: 8;
Timp de preparare: 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim perisoarele

Hidratăm orezul ăn apă rece, pentru 10-15 minute.

Tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat.
Adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia.

Formam perisoarele de marimea unei nuci.

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-4 Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-5

Preparare ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi

Punem apa la fiert.

Cand atinge punctul de fierbere, adaugam perisoarele.

Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga pe parcurs, dupa ce adaugam zeama de muraturi, care va fi sarata.
Inlaturam spuma care se formeaza la suprafata ciorbei.

Cand perisoarele incep sa se ridice la suprafata, adaugam legumele curatate si tocate in cuburi, mai putin ardeii si trase usor la tigaie in uleiul de masline.

Ardeii ii vom adauga ceva mai tarziu, ca sa nu se inmoaie si ramana usor crocanti.
Cand si legumele sunt usor patrunse, adaugam zeama de muraturi, apoi condimentele: piperul si cimbrul.

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-6 Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-7

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare ca la mujdei.
Amestecam galbenusurile cu smantana si diluam amestecul, treptat, cu supa fierbinte, apoi il adaugam in ciorba, amestecand intens sa se imprastie uniform in toata ciorba.

Mai lasam ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi adaugam usturoiul si potrivim gustul ciorbei cu sare si piper.

Dupa 4-5 minute de fierbere impreuna cu usturoiul, stingem focul, lasam ciorba sa se tempereze 2-3 minute si adaugam verdeata tocata.

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-8 Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-1

TIPS-uri:

  • Este recomandat sa adaugam condimentele spre final de fierbere a ciorbei, adica in ultimele 15 minute, pentru ca acestea sa-si mentina aromele.
  • Usturoiul nu este bine sa fiarba prea mult pentru ca oxideaza si isi pierde proprietatile.
  • Zeama de muraturi poate fi inlocuita cu otet.

Sa va fie de folos!

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-3

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Robert Bădică 18 ianuarie 2016 - 15:59

ador ciorba de perisoare! As gusta si eu o portie! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 18 ianuarie 2016 - 16:54

Trage scaunul aproape, Robert! Ca te servesc imediat cu o portie, virtual. :))))

Răspuns
Laura Din 21 ianuarie 2016 - 17:34

Vin si eu! 😛 :-*

Răspuns
Maria Udrea 21 ianuarie 2016 - 21:47

Te-as servi cu drag, Laura! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: