Aceasta ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi, am adaptat-o pornind de la ciorba radauteana, care ne place foarte mult.
Nu am folosit intocmai ingredientele de la cea radauteana, dar rezultatul a fost unul foarte bun.
Ne-a placut foarte mult la toti.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 250 g bacon afumat
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 oua+ 2 albusuri
  • Pentru supa:
  • 3,5 l apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 800 ml zeama de muraturi(castraveciori)
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de marar verde

Portii: 8;
Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregatim perisoarele

Hidratăm orezul ăn apă rece, pentru 10-15 minute.

Tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat.
Adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia.

Formam perisoarele de marimea unei nuci.

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-4 Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-5

Preparare ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi

Punem apa la fiert.

Cand atinge punctul de fierbere, adaugam perisoarele.

Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga pe parcurs, dupa ce adaugam zeama de muraturi, care va fi sarata.
Inlaturam spuma care se formeaza la suprafata ciorbei.

Cand perisoarele incep sa se ridice la suprafata, adaugam legumele curatate si tocate in cuburi, mai putin ardeii si trase usor la tigaie in uleiul de masline.

Ardeii ii vom adauga ceva mai tarziu, ca sa nu se inmoaie si ramana usor crocanti.
Cand si legumele sunt usor patrunse, adaugam zeama de muraturi, apoi condimentele: piperul si cimbrul.

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-6 Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-7

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare ca la mujdei.
Amestecam galbenusurile cu smantana si diluam amestecul, treptat, cu supa fierbinte, apoi il adaugam in ciorba, amestecand intens sa se imprastie uniform in toata ciorba.

Mai lasam ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi adaugam usturoiul si potrivim gustul ciorbei cu sare si piper.

Dupa 4-5 minute de fierbere impreuna cu usturoiul, stingem focul, lasam ciorba sa se tempereze 2-3 minute si adaugam verdeata tocata.

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-8 Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-1

TIPS-uri:

  • Este recomandat sa adaugam condimentele spre final de fierbere a ciorbei, adica in ultimele 15 minute, pentru ca acestea sa-si mentina aromele.
  • Usturoiul nu este bine sa fiarba prea mult pentru ca oxideaza si isi pierde proprietatile.
  • Zeama de muraturi poate fi inlocuita cu otet.

Sa va fie de folos!

Ciorba-perisoare-pui-bacon-afumat-smantana-usturoi-3

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?