Ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat

de 3retetemerisor
22681 vizualizări
Ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat

Că ne plac ciorbele acre, nu trebuie să mai specific, dar această ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat, a avut un impact neașteptat de bun, asupra celor care au servit-o.
Unde pui ca noi nu suntem fani varza acră, decât la prepararea sarmalelor.
Este prima data cand prepar această ciorbă și vinovat este Vlădutz, bucătarul de la Neatza, care m-a inspirat.
De cum am citit rețeta lui și am văzut filmarea, am zis că trebuie neapărat încercată și iată că i-a venit rândul.
Mulțumesc, Vlădutz, pentru inspiratie, baietii mei au fost super incantati de gustul acestei ciorbe!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1,5 kg varză murată
  • 1,5 kg rasol de porc, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 ardei gras
  • cimbru
  • piper
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 250 g smântână
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 l apă
  • mărar
  • pătrunjel

[/ingredients]

Portii: 8;
Timp de preparare: 2 ore
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele.

Tocăm varza mărunt și o clătim cu apă rece.
Porționăm rasolul de porc în bucăți mai mari, pe care le spălăm cu apă caldă.
Curățăm legumele și le tocăm în cuburi.
Aducem pe masa de lucru condimentele și tot ce vom pune în această ciorbă.

Preparare ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat

Punem varza tocată la fiert, în 2 l de apă.
Punem bucățile de carne la fiert, în apă cât să fie acoperite.
Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-4 Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-3

Lăsăm bucățile de carne să fiarbă 5-6 minute după ce au dat în clocot, apoi scurgem apa și le clătim bine cu apă caldă.

De asemeni, clătim și vasul, apoi le punem din nou la fiert în 2 l de apă.
Călim legumele, mai puțin ardeiul, în ulei, dar picurăm și câte puțină supă din vasul în care fierbe rasolul.

Nu punem multă supă, doar cât să nu se lipească legumele de pereții tigăii, sau vasului în care le călim.

Cand varza este bine fiartă, de asemeni și carnea, le împreunăm în același vas, cu supele în care au fiert.

Adăugăm și legumele înăbușite.

Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-5 Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-6

Le lăsăm să fiarbă și împreună pentru 20-30 de minute, timp în care adăugăm și cimbru, piper, dar și ardeiul tocat în cuburi.

Cu 10 minute înainte de stingerea focului, amestecăm gălbenușurile cu smântâna, diluăm amestecul cu puțină supă fierbinte și îl adăugăm peste ciorba de varză.

Amestecăm bine în ciorbă pentru a nu se brânzi smântâna, apoi, după stingerea focului, lăsăm ciorba să se tempereze puțin și adăugăm verdeața tocată.

Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-7 Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-8

Această ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat este chiar deosebită și ca gust și ca textură și aspect și v-o recomand cu tot dragul!

Ciorba-varza-murata-rasol-porc-afumat-2

NOTĂ

  • Dacă aveți măciulii de mărar uscate, este bine să adăugați câteva în varză atunci când aceasta fierbe separat de restul ingredientelor, va da ciorbei o aromă mai plăcută.
  • Dacă varza este foarte acră, se va ține în apă rece 10-15 minute, după ce se toacă, apoi se va scurge bine și se va pune la fiert.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Robert Bădică 14 ianuarie 2016 - 19:33

mmmm… tare buna! >:D<

Răspuns
Simona Callas 16 ianuarie 2016 - 10:32

Arata demential aceasta ciorbita! ❤ ❤ Uite, desi aici in Dobrogea se prepara foarte des ciorba cu afumatura, eu nu am mancat niciodata – evident, nici nu am facut, pentru ca nu stiu ce gust are. Dar a ta arata atat de bine, ca o trec pe lista, sa o fac neaparat ❤ ❤

Răspuns
Maria Udrea 16 ianuarie 2016 - 12:21

Multumesc, Robert!

Răspuns
Maria Udrea 16 ianuarie 2016 - 12:23

Simo, daca iti place carnea afumat, o sa-ti placa si in ciorba. Sa incerci macar odata, sa vezi ce gust special da ciorbei. ❤ ❤❤ ❤

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: