Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

de 3retetemerisor
7843 vizualizări
Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza, era preferata familiei mele, inainte de a le prepara ciorba de varză cu carne de porc afumată.

Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil.
Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg oase de porc proaspete
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, rosu
  • 250 g rosii pentru ciorba
  • sare
  • piper
  • 4l apa
  • 1 l zeama de varza
  • tarhon
  • patrunjel

[/ingredients]

Portii: 8;
Timp de preparare: 75-80 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere.

Apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul, cu apa fierbinte.
Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.

Se curata legumele, se clatesc si se toaca in cuburi uniforme.

Preparare ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa.

Dupa cateva minute de fierbere, completam ciorba cu zeama de varza.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-3 Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-4

Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.

Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper.

Dupa stingerea focului si dupa ce se tempereaza ciorba putin, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-6 Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-1

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.

NOTA

  • Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.
  • Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-2

Sper sa va fie de folos, reteta mea de ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Laura Din 4 ianuarie 2016 - 11:39

Numai buna acum! 😉

Răspuns
Maria Udrea 4 ianuarie 2016 - 12:32

Daa, Laura, chiar potrivita este! >:D<

Răspuns
Robert Bădică 4 ianuarie 2016 - 14:12

Delicioasa! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 4 ianuarie 2016 - 14:51

Multumesc, Robert! 🙂

Răspuns
Sidonia Toncean 5 ianuarie 2016 - 5:45

Noul An sa-ti aduca multa sanatate, impliniri si multe bucurii !
Te tzuc cu drag !

Răspuns
Maria Udrea 5 ianuarie 2016 - 7:19

Multumesc, Sidy drag! la fel sa fie si pentru tine! Te tzuc si eu cu mult drag!

Răspuns
Laura Nechita 5 ianuarie 2016 - 12:37

Numai cat aud de zeama de varza, salivez incontrolabil :))))
Tare buna ciorbita, savuroasa! Oare merge si cu oase de vita sa pun zeama de varza?
Muaah!

Răspuns
Maria Udrea 5 ianuarie 2016 - 12:56

Ceau, Laura!
Nu stiu daca merge zeama de varza la carnea de vita, sau cel putin eu nu am incercat, dar poti incerca tu si ne povestesti pe urma :))))
Muah!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: