Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata

de 3retetemerisor
15010 vizualizări
Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata

Pot sa va spun despre aceasta reteta de prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata ca a iesit peste asteptarile mele de buna.

Am pornit de la a face un cheesecake cu branza, dar in timp ce imi faceam inventarul ingredientelor, mi-a venit ideea sa fac o prajitura cu foi si crema de branza, dar nu orice foi, ci unele cu ciocolata.
Si am pus ciocolata si in crema de branza, asa ca va dati seama ce nebunie a iesit. 🙂
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 4 linguri cu varf, zahar
  • 4 linguri cu varf, iaurt
  • 6 linguri ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite esenta de ciocolata
  • 1 kg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 850 g branza de vaci, proaspata
  • 150 g branza telemea sarata
  • 6 linguri zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g merisoare
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • un praf sare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • zahar pudra, pentru ornat

[/ingredients]

Portii: 24;

Timp de preparare:45 minute;

Dimensiuni tava: 28/40 cm

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat pentru foi cu ciocolata

Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza.
Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca.
Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea iaurtului.
Adaugam amestecul de cacao, ciocolata si lapte si incorporam treptat faina.
Vom obtine un aluat nu foarte ferm si usor lipicios.
Il acoperim cu o folie si il dam la rece 30 de minute.

Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-4 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-5

Preparare crema de branza

Pentru crema, amestecam branza dulce cu telemeaua data pe razatoare si avem grija sa lasam si cuburi mai mari de telemea, ca sa se simta in crema cand vom manca.
Eu iubesc combinatia branza dulce-telemea, dar am intalnit persoane care sunt sceptice in privinta acestui amestec, asa ca se poate exclude telemeaua.
Adaugam galbenusurile separate de albusuri, 3 linguri de zahar, nuca de cocos, apoi merisoarele si stafidele, doar spalate, nehidratate ca se vor hidrata pe parcurs.
Adaugam coaja de lamaie si esenta si omogenizam bine amestecul.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugam, treptat, zaharul si zeama de lamaie, dar si zaharul vanilat si le mixam pana obtinem o bezea ferma.
Le incorporam usor in crema de branza, asa incat sa obtinem o crema usor aerata.

Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-6 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-7 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-8

Asamblare si coacere prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata

Impartim aluatul in doua parti pe care le intindem cu sucitorul.
Lasam ceva mai mult aluat la foaia de la baza.
Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, apoi intindem jumatate din crema de branza peste ea si radem deasupra ciocolata.

Intindem peste ciocolata rasa restul de crema, dar cu mare grija ca sa nu deranjam stratul de ciocolata.
Asezam crema din loc in loc, cu o lingura, apoi cu o spatula de tort, umezita, intindem crema pe toata suprafata prajiturii.

Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-9 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-10 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-12 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-13

Deasupra asezam si cea de-a doua foaie de aluat si coacem prajitura pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.

Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-14 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-15

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-1 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-2

NOTA:

Nu uitam sa intepam foile de aluat cu o furculita, din loc in loc, pentru a nu se crea bolte in timpul coacerii.
Sper sa va fie de folos, reteta mea de prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata!

 Prajitura-crema-branza-foi-ciocolata-2

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

9 comentarii

Robert Bădică 16 ianuarie 2016 - 11:41

Tare apetisanta, mai e! 🙂

Răspuns
Maria Udrea 16 ianuarie 2016 - 12:24

Este, Robert, chiar este. >:D<

Răspuns
Tania Dabu 17 ianuarie 2016 - 6:24

Im place atat blatul prajituri, cum ai combinat ingredientele, cat si crema.
Ai pus de toate si cred ca ai iesit tare buna!

Răspuns
Maria Udrea 17 ianuarie 2016 - 8:26

Multumesc, Tania! Chiar mi-a placut cum a iesit aceasta prajitura.

Răspuns
Laura Din 17 ianuarie 2016 - 10:52

Ce-mi plac prajiturile cu branza!

Răspuns
Maria Udrea 17 ianuarie 2016 - 11:20

Si mie! 🙂

Răspuns
Marie 17 ianuarie 2016 - 16:44

si cantitatea de ulei din foi?

Răspuns
Marie 17 ianuarie 2016 - 16:46

Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul

Răspuns
Maria Udrea 17 ianuarie 2016 - 17:54

Multumesc, Marie, am rectificat!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: