Preparare aluat fraged
Frământăm un aluat atât cât să nu se mai lipească de mâini, pe care îl întindem în tava tapetată cu hârtie de copt și îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc.
Îl lăsăm la odihnit, la rece, până când pregătim bezeaua.
Preparare blat de albușuri cu ciocolată și ananas
Încălzim smântâna pentru frișcă, fără a atinge punctul de fierbere și topim ciocolata în ea.
Se adaugă bucăți de ciocolată în smântână și se amestecă intens până când se topește toată ciocolata și se omogenizează compoziția.
Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare și zeamă de lămâie, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.
Adaugăm compoziția de ciocolată, caldă și omogenizăm din nou, apoi scoatem mixerul și introducem o spatulă, sau un tel.
Adăugăm treptat și alternativ câte o lingură de pesmet și una de făină, dar și praful de copt pe care îl cernem împreună cu o lingură de făină.
Adăugăm cantități din cele două ingrediente, până când obținem o compoziție de textura celei de chec.
Eu m-am oprit la 8 linguri de pesmet și 8 de făină, dar cred că ar fi mers și cu 7/7.
Întindem compoziția rezultată, peste aluatul din tavă și presărăm pe deasupra bucăți de ananas, scurse de sirop.
Oprim 4-5 bucăți și pentru topping.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau până când trece testul scobitorii.
După stingerea focului, mai lăsăm minunata prăjitură cu aluat fraged și blat de albușuri cu ciocolată și ananas în cuptor 5 minute, să fim siguri că nu se lasă, la contactul cu aerul rece.
Preparare topping pentru prăjitură cu aluat fraged și blat de albușuri cu ciocolată și ananas
Punem siropul de la compot la încălzit și desfacem amidonul în el.
Adăugăm și zahăr, după gust (eu am pus o lingură) și fierbem compoziția până când se îngroașă.
O lăsăm să se tempereze câteva minute și ornăm prăjitura cu ea.
Eu am ornat doar o jumătate din prăjitură cu acest topping, cealaltă jumătate am pudrat-o cu zahăr.
Această prăjitură cu aluat fraged și blat de albușuri cu ciocolată și ananas, este deosebită prin combinația de aluat fraged, care este ușor sfărâmicios și bezeaua cu ciocolată combinată cu fructele de ananas.
Datorită aluatului fraged, fructele se opresc din migrarea lor către baza prăjiturii conferind astfel și un aspect plăcut prăjiturii.
Să vă fie de folos!