Brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr

de Maria Udrea
5629 vizualizări
Brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr

Da, ați citit bine, brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr.

Și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră.

Au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel folosit de mine în această rețetă și anume: green sugar pulbere.

Nu am constatat nicio diferență la gust, față de cum ar fi fost dacă foloseam zahăr, așa că vă recomand cu încredere acest indulcitor.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru compoziție:
  • 4 ouă
  • 150 g îndulcitor natural, green sugar
  • 150 g ciocolată amăruie(82%)
  • 150 g unt(82%)
  • 200 ml lapte
  • 150 g nucă taiată grosier
  • 400 g faină
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru glazură și decor:
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe îndulcitor green sugar
  • 75 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • miez de nucă

[/ingredients]

Porții: 21

Timp de preparare: 35 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat de brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr

Punem într-un vas, pe foc, laptele împreună cu untul și ciocolata.
Amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Apoi, lăsăm compoziția să se răcească ușor.
Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural până când îndulcitorul se diluează.
Adăugăm compoziția de ciocolată și omogenizăm amestecul.
Cernem 250 g faină, împreună cu praful de copt și bicarbonatul.
Le adăugăm peste compoziție, apoi adăugăm treptat restul de faină, nuca și pesmetul.
Am adăugat și pesmet, pentru că îmi place textura preparatelor în care folosesc amestec de pesmet și faină, este ușor mai aerată.
Urmărim să obținem o compoziție ceva mai groasă decat la chec, deoarece avem ingrediente care trag compoziția spre baza formelor, dacă aceasta ar fi mai subțire.
Nucile, untul, ciocolata, sunt ingrediente solide și dacă nu obținem o compoziție optimă, aceasta va crește în timpul tratamentului termic, apoi se poate lăsa după stingerea focului.
Adăugăm esența de rom și omogenizăm bine compoziția.
Umplem formele de brioșe, până la 3/4 din capacitatea lor.
Le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
După stingerea focului, mai lăsăm brioșele câteva minute în cuptor să se tempereze ușor.

Preparăm glazura

Punem toate ingredientele într-un vas pe foc mic și le amestecăm continuu până când se diluează și se omogenizează.
Turnăm glazura caldă peste brioșe, apoi le decorăm cu miez de nucă.
Mi-a plăcut mult că au crescut uniform și nu s-au crăpat decât foarte, foarte puțin pe alocuri.
Sper să vă placă si să vă fie de folos rețeta mea de brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr!
Brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr
 [/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: