Paste tricolore cu piept de pui și ciuperci, în sos alb

de Maria Udrea
6701 vizualizări

Am acceptat invitația Cristinei de la Divă în bucătărie, să încerc pastele din făina de grâu dur și m-au atras in mod deosebit aceste paste tricolore.

Ideea era să încropim o rețetă de paste din făina de grâu dur, de la Băneasa, cu ce găsim prin frigider.

Deci, am deschis ușa frigiderului și am ales ingredientele care stăteau pe unul din sertare și așa am realizat această minunată rețetă de paste tricolore cu piept de pui și ciuperci, în sos alb.

De la un timp, nu-mi lipsesc din frigider lactatele, pentru că  ne-am abonat la sosurile albe, chiar dacă sunt ceva mai calorice, dar merită să ne răsfățăm din când în când cu așa delicii.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 g paste tricolore din făină de grâu dur Băneasa
  • 1 l apă
  • sare
  • 300 g piept de pui
  • 275 g ciuperci din conservă
  • 250 g smântână
  • 175 g brânză pufoasă cu verdeață (Delaco)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • un praf nucșoară
  • puțin ghimbir ras
  • 2 căței de usturoi
  • frunze de busuioc
  • pătrunjel verde
  • un praf piper alb
  • 50 g parmezan ras

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Punem într-un vas apa la fiert, iar când este aproape de a atinge punctul de fierbere, adăugăm o linguriță de sare și amestecăm pentru a se dilua.
La primul clocot, adăugăm pastele și le lăsăm să fiarbă 8 minute, amestecând ușor în ele, din când în când, apoi le vom scurge, fără a le trece prin jet de apă rece.
Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-2 Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-4
Pentru sos, tăiem pieptul de pui în fâșii, îl asezonăm cu sare și piper și îl tragem la tigaie în unt și ulei de măsline.
Când este bine pătruns, adăugăm ciupercile scurse și le lăsăm să se prepare și ele, amestecând din când în când în vas.
Adăugăm apoi o cană din apa în care au fiert pastele, smântâna și brânza cu verdeață și amestecăm intens pentru omogenizare.
Putem să diluăm în prealabil smântâna și brânza cu puțină apă de la paste.
Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3 clocote, timp în care adăugăm nucșoara, usturoiul sfărâmat, piper alb și multe frunze de busuioc.
Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-1 Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-3
După stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Amestecăm apoi pastele cu sosul și servim cu poftă.
Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-5 Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-6
Ca o recomandare, pentru reîncălzirea acestei mâncări, folosim metoda băii de aburi, ca să nu încălzim direct pe foc sau la microunde.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de paste tricolore cu piept de pui și ciuperci, în sos alb!
Paste-tricolore-piept-pui-ciuperci-sos-alb-8
Mulțumesc, Cristina, pentru invitația de a participa la frumosul tău concurs!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: