Piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi

de Maria Udrea
15779 vizualizări
Piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi

Dacă este week-end ne  putem permite și un astfel de răsfăț culinar cu piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, chiar dacă este o mâncare ceva mai calorică, nu gătim în fiecare zi așa ceva, nu?

De regulă sunt adepta sosurilor simple, cu roșii și ardei, dar din când în când mai fac și câte un sos alb că e așa bun de te lingi pe degete.

Și servit cum se cuvine, cu mămăliguță și un pahar de vin alb, nu-ți mai trebuie nimic întreaga zi, decât poate puțin mai multă mișcare. 😀

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 750 g piept de pui dezosat
  • 100-150 g făină
  • 500 g ciuperci champignon din conservă
  • 3 căței de usturoi
  • 25 g unt
  • 25 ml ulei de măsline
  • 400 g smântână
  • 200 g cremă de brânză cu castraveți
  • 50 g parmezan ras
  • 500 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 1 foaie dafin

[/ingredients]

Porții: 6

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele pentru Piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi

Tăiem pieptul de pui în fâșii, le condimentăm cu sare și piper, și le acoperim cu folie, apoi le dăm la rece 20 de minute.
Scurgem bine ciuprecile din conservă și le lăsăm într-o sită.
Curătăm usturoiul și îl răzuim.
Pregătim un platou cu făină.
Aducem restul ingredientelor pe masa de lucru.

Preparare Piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi

Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline.
Adăugăm un cățel de usturoi răzuit și frunze de busuioc rupte și amestecăm de câteva ori pentru a se aromatiza bine untul.in piept de pui prin făină și le rumenim în untul aromat, întorcându-le de pe o parte pe alta.
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-1
Când sunt bine rumenite, adăugăm ciupercile scurse bine și le amestecăm câteva minute la foc mai intens, apoi stingem totul cu vin.
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-2
Lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mai lent, până când se evaporă alcoolul, cam 15 minute, asezonând-o și cu o foaie de dafin, pe care o înlăturăm tot după 15 minute să nu devină amară.
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-3
Mai presărăm si puțin cimbru, adăugăm crema de brânză și amestecăm intens până se omogenizează sosul, apoi adăugăm smântâna și de asemeni amestecăm pentru omogenizare.
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-4
Curățăm și strivim unul sau doi căței de usturoi, în funcție de cât sunt de mari și îi adăugăm în sos.
Rupem 2-3 frunze de busuioc și le adăugăm și pe ele în sos și mai potrivim gustul cu piper.
Lăsăm sosul pe foc pentru 2-3 clocote, nu mai mult, apoi după stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și verdețurile tocate mărunt.
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-5
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-6
Este chiar delicioasă această rețetă de piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, merită preparată din când în când.
Piept-de-pui-ciuperci-sos-branzeturi-7
Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: