Snitel de pui umplut – Cordon bleu

de Maria Udrea
21317 vizualizări
Cordon bleu

De mult nu am mai preparat snitel de pui umplut – Cordon bleu si am constatat ca nici nu aveam reteta postata, asa ca i-a venit randul.

Si i-am facut fericiti pe baietii mei cu aceasta ocazie, pentru ca adora acest tip de preparat.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 3 linguri faina
  • 3 felii grosiere de cascaval afumat
  • 3 felii subtiri de sunculita taraneasca
  • 200 g pesmet
  • 100-150 g faina
  • ulei pentru prajit

[/ingredients]

Portii: 3;

Timp de preparare: 30 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru cordon bleu

Feliem pieptul de pui in sase felii subtiri, pe care le condimentam cu sare si piper.
Feliem cascavalul mai grosier si urmarim ca feliile de cascaval sa fie mai mici decat cele din piept de pui, pentru a putea fi incadrate bine de acestea, in timpul asamblarii.
Sunculita taraneasca eu am achizitionat-o direct feliata. De fapt am rugat-o pe vanzatoare sa mi-o felieze la aparat, pentru ca nu as fi reusit sa feliez acasa asa felii uniforme si subtiri.
Feliile de sunculita trebuie sa fie mai subtiri ca sa le putem plia in voie peste cascaval.
Amestecam ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi adaugam mustarul, omogenizam si diluam amestecul cu lapte si apa minerala.
Am facut asa o compozitie cam ca la clatite, doar ca am pus mai multa apa minerala, pentru ca aceasta are rolul de a fragezi carnea.
Adaugam faina atat cat sa se lege compozitia, eu am adaugat 3 linguri pentru ca ouale au fost maricele.

Asamblare și preparare Cordon bleu

Imbracam feliile de cascaval in feliile de sunculita si asezam pachetelele formate intre feliile din piept de pui.
Prindem marginile pe alocuri cu scobitori, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Tavalim snitelele prin faina pe toate partile, le trecem prin compozitia de oua, apoi prin pesmet si le prajim in baie de ulei incins.
Le intoarcem de pe o parte pe cealalta ca sa se rumeneasca uniform si le scoatem pe prosoape absorbante.
Sunt foarte bune, atat calde cat si reci, simple, cu legume proaspete sau cu o garnitura si muraturi.
Sper sa va placa si sa va fie de folos aceasta reteta de cordon bleu!

[/preparare]

cordon-bleu-1 cordon-bleu-2 cordon-bleu-3 cordon-bleu-4 cordon-bleu-5 cordon-bleu-6

cordon-bleu-9

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: