Deseori, în trecut, marinam cărnurile în oțet de vin țărănesc, natural și sănătos.

Ieșeau tare, tare fragede și suculente.

Și pentru că socrii mei mi-au adus miel de la țară, i-am rugat să-mi aducă și oțet pentru a prepara carnea așa cum știam eu odată.

Dar asta nu e tot. Am avut și un mare ajutor mai ales pentru a scurta perioada de marinare, dar și pentru modul în care carnea este ajutată să-și deschidă porii și să pătrundă în interiorul ei, soluția de marinare.

Este vorba despre caserola pentru marinare de la Food Saver, care chiar face minuni.

Ingrediente

 • 1 pulpă de miel
 • Pentru marinadă:
 • 125 ml oțet țăranesc de vin roșu
 • 25 ml ulei de măsline
 • 250 ml apă minerală
 • 1 crenguță rozmarin
 • 2-3 frunze de busuioc
 • o razătură condimente Hot&Spicy
 • salvie uscată
 • cimbru
 • 5-6 căței de usturoi
 • sare

Mod de preparare

Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare.

Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline.

Adăugăm câte un praf din condimentele uscate și oțetul de vin roșu, apoi turnăm acest amestec peste pulpa de miel crestată.

O întoarcem de pe o parte pe cealaltă ca să se infiltreze bine printre crestături soluția de marinare și eventual o masăm ușor cu degetele.

Completăm apoi cu apa minerală, adăugăm frunze de busuioc și crenguța de rozmarin și agităm bine caserola ca să se amestece lichidul în ea.

O închidem cu capacul si răsucim butonul către poziția de marinare.

Conectăm caserola la aparatul de vidare Food Saver prin intermediul furtunului și apăsăm butonul pentru vidare, al aparatului.

După finalizarea operațiunii, comutăm butonul caserolei pe poziția închis, deconectăm furtunul și dăm caserola la frigider pentru 30-45 minute.

După acest interval, așezăm pulpa de miel într-o formă de copt, turnăm puțin din lichidul de marinare în formă, atât cât să fie baza acoperită, acoperim forma cu hartie de copt și o dăm la cuptor pentru 30 de minute la 190-200 de grade.

După acest interval, înlăturăm hartia de copt, mai picurăm din lichidul de marinare peste pulpă și reducem temperatura la 180 de grade.

O mai lăsăm 30 de minute, având grijă să o mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Servim pulpa de miel cu o garnitură de orez clasică.

Să vă fie de folos.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive