Chiftele în aluat de bere

de Maria Udrea
27836 vizualizări
Chiftele în aluat de bere

Am văzut aceste chiftele în aluat de bere, la Papabun.ro,  mi-au plăcut si imediat le-am executat.

Mulțumesc, Găbytzu, pentru rețetă delicioasă!

Aluatul l-am făcut exact ca al Găbiței, dar am dublat cantitățile și tare mult mi-a plăcut, este un aluat foarte elastic pe care îl poți modela foarte ușor.

La chifteluțe am folosit compoziția pe care o fac eu cel mai des.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat
  • 900 gr făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 doză bere
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru chifteluțe:
  • 750 gr carne amestec:  vită + porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma

[/ingredients]
Porții: 18: Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim aluatul pentru Chiftele în aluat de bere

Pentru aluat, am amestecat intâi ingredientele lichide, apoi am adăugat drojdia, zahărul, sarea și, treptat, făina.

A rezultat un aluat foarte elastic, cu care mi-a plăcut să ma joc :).

L-am lasat la odihnit pana am pregatit caompozitia pentru chiftele.

Pregatim compozitia pentru chiftele

Carnea pentru chifteluțe am amestecat-o, proporția fiind cam 1/3 din carnea de porc și 2/3 de vită.

Am trecut prin robot ceapa și usturoiul și le-am adăugat la carne, apoi am trecut și morcovul împreună cu cartoful, pe care le-am adăugat la carne stoarse foarte bine.

Am asezonat cu condimentele și sarea și am format chifteluțele.

Asamblare si coacere chiftele în aluat de bere

Aluatul l-am împărțit in 18 părți cât de cât egale, pe care le-am întins sub formă rotundă, am pus chifteluțele la mijloc și am unit marginile.

Am uns forma cu unt, am așezat chiftelele una lângă alta, punându-le cu partea unde am unit marginile în jos și le-am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade.

Pe parcurs am verificat dacă în mijloc sunt coapte.

Noi am servit aceste chifteluțe în aluat de bere, cu muștar sau ketchup.

Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: