Ciorbă de lobodă cu franjuri de ou

de Maria Udrea
7351 vizualizări
Ciorbă de lobodă cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!

De data aceasta am acrit-o cu zeamă de la murături, dar cel mai des o acresc cu corcodușe verzi.

Îmi plac ciorbele acestea de verdețuri că se pot combina în multe feluri, chiar și metodele de acrit sunt vaste.

Iar dacă adăugăm și ceva paste făinoase în ele, devin  foarte sățioase.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 200 g roșii cu legume pentru ciorbe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 3 l apă
  • 400 ml zeamă de la murături(castraveciori)
  • 2 rulouri de tagliatelle
  • sare

[/ingredients]

Porții: 8;

Timp de preparare: 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm ciorbă de lobodă cu franjuri de ou

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.
Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins.
Când încep să-și schimbe culoarea adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.
Când sunt ușor pătrunse, presărăm peste ele și puțină sare.
Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.
Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 6-8  minute, apoi adăugăm tagliatellele, iar când acestea sunt hidratate, adăugăm roșiile și zeama de murături.
Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.
Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, apoi, după stingerea focului adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte și verdeața tocată mărunt.
Ciorba de lobodă cu franjuri de ou este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.
Să vă fie de folos!
Ciorbă de lobodă cu franjuri de ouCiorbă de lobodă cu franjuri de ou

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: