Pizza cu ciuperci și carne de pui afumată

de Maria Udrea
6550 vizualizări
Pizza cu ciuperci și carne de pui afumată

Foarte bună a ieșit pizza cu ciuperci și carne de pui afumată!

Am asezonat carnea de pui afumată, de la oala cu untură, cu ciuperci din conservă!

Carnea afumată i-a dat un gust aparte și s-a combinat perfect cu restul ingredientelor.

pizza-ciuperci-carne-pui-afumata-5

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 vârf cuțit sare
  • aprox. 600 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • aprox. 250 gr carne de pui afumată(pulpe + piept)
  • 750 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapă roșie
  • câteva măsline verzi
  • 5 buc gogoșari murați
  • 100 gr cașcaval
  • 1 lingură ketchup
  • 2 ouă
  • 1 linguriță lapte

[/ingredients]

Porții: 8;

Timp de preparare: sub 60 minute;

Dimensiuni tavă: de 28/40 cm
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul

Sfărâmăm drojdia într-un bol, adăugăm zahărul și le frecăm cu o lingură de lemn, până la diluare.

Punem laptele la încălzit, doar cât să suporte degetul și îl adăugăm peste drojdia din bol, apoi adăugăm o mână de făină și omogenizăm bine compoziția.

Lăsăm maiaua 10 minute la crescut, să-și dubleze volumul, apoi punem apa împreună cu sarea la încălzit, tot cât să suporte degetul, o amestecăm apoi cu uleiul și o turnăm încet peste maiaua crescută.

Încorporăm apoi, treptat, făina, obținănd astfel un aluat moale și ușor lipicios, pe care îl lăsăm la crescut nu mai mult de 15-20 de minute.

Nu trebuie lăsat mult, ca la pâine, oricum, dacă drojdia și făina sunt de bună calitate și proaspete, aluatul nu va da greș.

Pregătim umplutura 

Încălzim carnea, ca să nu fie îmbibată în grăsime, o scurgem bine și o tăiem mărunt.

Călim ceapa împreună cu ciupercile în puțin ulei, apoi le scurgem bine.

Tăiem gogoșarii julien, măslinele rondele și feliem cașcavalul.

Asamblăm și preparăm pizza cu ciuperci și carne de pui afumată

Întindem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl ungem cu ketchup.

Așezăm mai întâi carnea peste aluat, apoi ciupercile, măslinele și gogosarii, iar deasupra, feliile de cașcaval.

Asestecăm cele două ouă cu laptele și le împrăștiem deasupra ingredientelor.

Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim pizza caldă, cu ketchup.

NOTA:

Dacă este prea mult aluat, cum a fost în cazul meu, puteți face din restul, lipii la tigaie.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: