Pizza cu coroniță de cârnați

de Maria Udrea
9337 vizualizări
Pizza cu coroniță de cârnați.

Prima dată am văzut acest gen de pizza cu coroniță de cârnați pe bucătăraș.ro și mi-a plăcut tare mult.

Și cum azi băieții mei mi-au cerut în mod insistent să le fac pizza, am zis că e timpul să încerc acea formă de pizza cu coroniță de cârnați.

pizza-cu-coronita-de-carnati-6

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 lingură smântână
  • un praf sare
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru topping:
  • 250 g salam
  • 250 g șuncă presată
  • 250 g costiță afumată
  • 600 g ciuperci din conservă
  • 200 g gogoșari murați
  • 200 g mozzarella rasă
  • 150 g cașcaval
  • 4 ouă
  • 16 cârnați subțiri, semiafumați
  • ketchup

[/ingredients]

Porții: 4;

Timp de preparare: 75 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare aluat pentru pizza cu coroniță de cârnați

Desfacem drojdia frecând-o cu zahărul, apoi o amestecăm cu 100 ml lapte călduț și 2 linguri de făină.
Lăsăm maiaua astfel formată până își dublează volumul.
Cernem restul de făină intr-un vas încăpător și facem o adâncitură la mijlocul ei, unde vom pune pe rând, smântâna, uleiul de măsline, maiaua crescută, apoi vom încorpora făina, turnând și restul de lapte cald, în care am diluat sarea.
Frământăm un aluat ferm și nelipicios, pe care îl acoperim și îl lăsăm la crescut pentru 30-35 de minute.
Împărțim apoi aluatul în patru și realizăm patru pizza cu coroniță de cârnați.
Întindem, pe rând, aluatul în forme rotunde de pizza lăsându-i marginile în jos, peste pereții formei, apoi așezăm cârnații în horă peste aluat și înfășurăm  aluatul de pe margini peste ei.

Asamblare si coacere pizza cu coroniță de cârnați

Tăiem cârnații cu aluat cu tot în felii și răsucim feliile, așa încât sa se vadă peste aluat.
Ungem aluatul de la mijocul horei de cârnați cu ketchup și așezăm peste el, felii subțiri de salam, șuncă presată, costiță afumată, ciuperci și fâșii de gogoșari, apoi presărăm mozzarella rasă pe deasupra, precum și cașcaval feliat sau ras și împrăștiem peste toate aceste ingrediente, un ou bătut, amestecat cu puțin ketchup.
Coacem pizza pentru 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Eu am realizat 4 pizza in forme de 24 cm diametrul și am copt câte două.
Un deliciu cu aspect plăcut această pizza cu coroniță de cârnați, v-o recomand, cu drag, s-o încercați!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: