Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

de Maria Udrea
17557 vizualizări
Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Foarte bun pentru acrit ciorbele acest Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe!

În zona de unde provin eu, aceste fructe mici și verzi se cunosc sub denumirea de zarzăre. Știu că prin alte zone li se spune corcodușe. Sincer, nu știu care e denumirea lor corectă, iar pe internet se găsesc sub ambele denumiri.

Aceste fructe se folosesc la acritul ciorbelor, atunci când sunt verzi. Se pot adăuga direct în ciorbe, în starea lor naturala, sau se pot prepara sub formă de bulion, așa ca în rețeta de față.

Bulionul de corcodușe are gust acru, comparativ cu bulionul de roșii care are gust ușor dulceag.

bulion-de-zarzare-7

O altă metodă de a acri ciorbele, vara, mai este și metoda strugurilor verzi.

Se procedează ca și în cazul acestui Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe, prin fierberea boabelor de struguri și zdrobirea acestora.

De asemeni și caisele verzi se pot adăuga direct în ciorbe, bine spălate.

Cu caise nu am încercat pentru că nu mă îndur să consum fructele de verzi. Însă cu struguri am încercat și dau gust bun ciorbelor.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de conserve pentru iarnă.

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Foarte bun pentru acrit ciorbele acest Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe! În zona de… Conserve pentru acrit Conserve pentru acrit ciorbele European Printează
Porții: 6 Timp de preparare: Timp de gătire:
Nutrienți 200 calorii 450 gr grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 kg zarzăre/corcodușe verzi
  • 1 lingură sare
  • apă cât să fie acoperite

MOD DE PREPARARE

Pregătim ingredientele pentru Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Spălăm bine fructele, le îndepărtăm codițele și frunzele și le punem într-un vas, cu fund dublu de preferință, apoi adăugăm apă cât să fie acoperite.
Le punem la fiert, la foc mediu, până când încep să se separe sâmburii de pulpă.
Nu uităm să înlăturăm spuma care se formează pe parcurs.
Scurgem apoi lichidul de la fructe, iar pe acestea le trecem printr-o sită, pasându-le intens, pentru a separa pulpa de sâmburi, dar și de pielițe.
Durează ceva până se pasează, dar merită efortul.

Preparare și sterilizare Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Punem apoi pulpa fructelor peste zeama in care au fiert, le amestecăm bine și le punem din nou la fiert, la foc încet, pentru 45-50 de minute, timp în care adăugăm si o lingură de sare.
Sterilizăm borcanele și punem bulionul fierbinte în ele, înfiletăm capacele și mai dăm borcanele la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, apoi le lăsăm în cuptor, cu focul stins, până se vor răci definitiv, chiar până a doua zi.
A doua zi, le etichetăm frumos și le trecem în cămară.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de bulion de zarzăre!

NOTE

Fructele nu trebuie să fie coapte, dar nici foarte fragede cu sâmbure alb, amar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: