Foarte bun pentru acrit ciorbele acest Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe!

În zona de unde provin eu, aceste fructe mici și verzi se cunosc sub denumirea de zarzăre, știu că prin alte zone li se spune corcodușe, sincer, nu știu care e denumirea lor corectă și nu mă încred în ce găsesc pe net.

Aceste fructe se folosesc la acritul ciorbelor, atunci când sunt verzi, fie adăugându-se direct în ciorbe, în starea lor naturala, fie preparate sub formă de bulion, așa ca în rețeta de față.

bulion-de-zarzare-7

Ingrediente

  • 3 kg zarzăre
  • 1 lingură sare
  • apă cât să fie acoperite

Porții: 5 x 400 g;

Timp de preparare: 2 ore

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Spălăm bine fructele, le îndepărtăm codițele și frunzele și le punem într-un vas, cu fund dublu de preferință, apoi adăugăm apă cât să fie acoperite.
Le punem la fiert, la foc mediu, până când încep să se separe sâmburii de pulpă.
Nu uităm să înlăturăm spuma care se formează pe parcurs.
Scurgem apoi lichidul de la fructe, iar pe acestea le trecem printr-o sită, pasându-le intens, pentru a separa pulpa de sâmburi, dar și de pielițe.
Durează ceva până se pasează, dar merită efortul.

Preparare și sterilizare Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe

Punem apoi pulpa fructelor peste zeama in care au fiert, le amestecăm bine și le punem din nou la fiert, la foc încet, pentru 45-50 de minute, timp în care adăugăm si o lingură de sare.
Sterilizăm borcanele și punem bulionul fierbinte în ele, înfiletăm capacele și mai dăm borcanele la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, apoi le lăsăm în cuptor, cu focul stins, până se vor răci definitiv, chiar până a doua zi.
A doua zi, le etichetăm frumos și le trecem în cămară.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de bulion de zarzăre!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive