Chiftele din dovlecel și brânză de burduf la cuptor

de Maria Udrea
12035 vizualizări
Chiftele din dovlecel și brânză de burduf

Chiftele din dovlecel și brânză de burduf preparate la cuptor, o rețetă perfectă de gustare dintr-o zi de vară și nu numai.

Tare am poftit la chifteluțele preparate de draga mea Mihaela – de la Gust Divin și iată că am făcut și eu chiftele din dovlecel și brânză de burduf.

Sunt delicioase și ușoare și au mers de minune la mic dejun, servite alături de un iaurt bun!

De mare efect au fost și aceste Clătite aperitiv cu dovlecel și brânză pe care le repet foarte des, mai ales în sezonul dovleceilor.

 

chiftele-din-dovlecel-si-branza-de-burduf-preparate-la-cuptor-11

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mărișor
  • 200 g brânză de burduf
  • 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 g pesmet
  • 2 ouă

 

Porții: 16

Timp de preparare: 45 minute

 Rețeta de Chiftele din dovlecel și brânză de burduf – Mod de preparare

Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare, sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.
Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.
Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.
Se poate pune și făină, dar mie îmi place să folosesc pesmet.
Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când chiftelele sunt coapte în interior și frumos rumenite.
Le servim ca atare, sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi, sau chiar ketchup.
Nouă chiar ne-au plăcut aceste chiftele, preparate la cuptor și vă recomand cu drag rețeta!
Dacă vă plac, puteți să le încercați și în varianta prăjite.
Sper să vă fie de folos!

chiftele-din-dovlecel-si-branza-de-burduf-preparate-la-cuptor-10

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: