După cum vă spuneam în articolul trecut, în care am prezentat despre ce este vorba în provocarea „Tradiție și Gastronomie Românească”, eu am găzduit această minunată provocare în luna mai, luna florilor, drept pentru care și tema provocării a fost tot despre flori și anume: preparate cu flori de mai.

Ma bucur nespus că au dat curs acestei provocări câteva blogerițe iscusite preparând rețete deosebite cu flori multicolore, parfumate și aromate.

Despre provocare în sine, nu mai repet, puteți citi accesând linkul de mai sus, cel subliniat.

Iar acum să defileze rețetele, colorate și aromate și care mai de care, frumos prezentate.

Primul răspuns la provocare a fost al Elenei Bite, care a preparat un minunat Sirop de cimbrișor – la receparfumat și colorat, numai bun de savurat în zilele toride de vară.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-3

Tot Elena, hărnicuță cum o știm, a preparat și o delicioasă Socată, cu lămâie aromată, la care eu am poftit de cum am văzut-o, imaginându-mi ce gust bun are, rece de la frigider. Yummy, yummy!

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-2

A urmat apoi, Panacris, coleguța mea de pe bucătaraș.ro, zmeoaica noastră dragă, plină de energie și creativitate.

Ea a preparat un inedit Sirop din flori de iasomie, pe care eu trebuie neapărat să-l degust, că tare mult imi place parfumul acestei flori și sunt tare curioasă ce gust are acel sirop.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-6

Și tot Panacris a mai preparat o delicioasă, colorată și apetisantă Peltea de trandafiri, a careie aromă mi-o închipui deja, pentru că tare mult îmi place dulceața de trandafiri, iar pelteaua cred că-i demențială.
parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-5

Draga de Gina, inițiatoarea acestei minunate provocări, ne încântă cu o Socată cu sau fără drojdiecu multă lămâie și frumos prezentată de te îmbie să o savurezi, virtual,  pe toată.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-7

Iar eu, voi încheia parada cu o delicioasă rețetă de Gogoși cu flori de salcâm, așa cum îmi făcea mama în copilărie și pe care le-au devorat băietii mei, fiind ceva inedit pentru ei.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-4

Aceasta a fost minunata paradă a preparatelor cu flori de mai, de care eu m-am bucurat nespus și le mulțumesc frumos participantelor și în special Ginei, pentru inițiativa provocării „Tradiție și gastronomie românească”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive