Pizza calzone sau pizza sandwich cu de toate

de Maria Udrea
12238 vizualizări
Pizza calzone sau pizza sandwich cu de toate

Prima dată am văzut acest tip de Pizza calzone sau pizza sandwich cu de toate pe bucătăraș.ro, site-ul meu de suflet și m-a încântat că arata ca o plăcintă.

Acum, rețeta nu e chiar cea originală, de la mama ei, dar nici nu trebuie să fie, pentru că, după parerea mea, rețetele nu trebuiesc reproduse întocmai, ci extrase ideile, apoi preparate după gustul fiecăruia.

Pot să spun doar că este foarte reușită această pizza calzone, așa cu ingredientele în interior, îmbibate în mozzarella topită.

pizza-calzone-10

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat(pentru 3 pizza):
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 750-800 g făină
  • Pentru topping:
  • 300 g salam de casă ușor afumat
  • 200 g șuncă presată
  • 1/2 ardei gras, roșu
  • 1/2 ardei gras, verde
  • 1 roșie
  • 1 fir de ceapă verde
  • 350 g ciuperci din conservă
  • 250 g mozzarella rasă
  • 50 g măsline verzi
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 3 căței de usturoi
  • ketchup
  • Pentru uns aluatul:
  • 1 gălbenuș de ou
  • un praf de sare
  • 1 linguriță lapte

[/ingredients]

Porții: 9;

Timp total de preparare: 65 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul pentru Pizza calzone sau pizza sandwich cu de toate

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată.
Facem o adâncitură la mijlocul făinii, unde vom adăuga oul frecat cu sare, uleiul și, treptat, laptele cald, în care dizolvăm zahărul.
Adunăm la centru făina de pe margini, turnănd laptele peste ea și amestecând continuu cu o spatulă.
Frământăm apoi aluatul cu mâinile și îl lăsăm la odihnit maxim 30 de minute.
În acest timp ne ocupăm de ingredientele pentru topping pe care le feliem după cum dorim.

Preparare Pizza calzone sau pizza sandwich cu de toate

Întindem aluatul în trei foi subțiri și de formă rotundă sau ovală și ungem foile cu puțin ketchup.
Presărăm din belșug mozzarella rasă și împrăștiem ingredientele feliate, doar pe câte o jumătate de foaie, apoi presărăm condimente deasupra lor.
Cealaltă jumătate, o pliem peste ingrediente si lipim marginile aluatului, presându-le cu o furculiță.
Ungem apoi aluatul cu gălbenuș de ou amestecat cu un praf de sare și o linguriță de lapte.
Transferăm pizza in tava tapetată cu hârtie de copt și o coacem pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Este mai ușor să întindem pizza pe hârtia de copt și o transferăm direct în tava, cu hârtie cu tot.
Servim pizza calzone cu ketchup dulce sau picant.
Este grozav de bună si aspectuoasă!
Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: