Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă

de Maria Udrea
6705 vizualizări
Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă

Este minunată și ca gust și ca aspect prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă este și merită preparată mai ales în sezonul cireșelor coapte.

Cu cireșe chiar nu aveam rețete de prăjituri pe blog, în schimb cu vișine am o întreagă colecție de rețete, pe care le ador.

Pe primul loc aș clasa Prăjitura Valurile Dunării, dar nici Prăjitura cu vișine și cremă de ciocolată nu e mai prejos, sau această Negresă însiropată cu cremă de ciocolată și vișine.

Toate sunt delicioase, ideea este că se pot prepara și cu cireșe în loc de vișine.

prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-8 prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-9

Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă

Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă

Este minunată și ca gust și ca aspect prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă este… Prăjituri Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă European Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru o tavă de 23/36 cm:
  • 500 g cireșe
  • 8 ouă
  • 200 g unt(65%)
  • 12 linguri zahăr
  • 9 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri migdale măcinate
  • 5-6 frunze de mentă
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • un praf sare
  • 200 g ciocolată albă
  • 1 linguriță lapte
  • 1/2 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare

Cum preparăm Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă!

Mai întâi topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Adăugam gălbenușurile frecare cu praful de sare, omogenizăm, apoi adăugăm untul și omogenizăm din nou.
Cernem 6 linguri de făină împreună cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziția de prăjitură.
Împărțim apoi compoziția în două părți aproximativ egale.
În prima parte vom adăuga 3 linguri de făină și cireșele fără sâmburi și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.
În a doua parte vom adăuga cacaua cernută și migdalele prăjite și măcinate fin și vom întinde compozitia rezultată, peste cea cu cireșe.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, dar facem totuși și testul cu scobitoarea, să fim siguri ca s-a copt.
Lăsăm apoi prăjitura să se racească și o răsturnăm pe un platou cu partea cu cireșele în sus, pentru că dedesupt, blatul va fi mai uniform.

Preparare glazură pentru Prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă

Topim ciocolata, împreună cu laptele si uleiul de măsline, pe baie de aburi și decorăm prăjitura cu ea.
După ce se va întări ciocolata, putem porționa prăjitura bicoloră cu cireșe și mentă și îi servim pe cei dragi cu ea.
Este pur și simplu delicioasă, ușor aromată și foarte pufoasă.
Să vă fie de folos!
 prajitura-bicolora-cu-cirese-si-menta-11

Pentru data viitoare voi încerca această rețetă de prăjitură cu brânză de vaci și cireșe.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: