Prăjitura cu iaurt și caise aromată cu vanilie

de Maria Udrea
139740 vizualizări
Prăjitura cu iaurt și caise este genul de prăjitură ușor umedă, cu aspect mai de budincă, dar foarte bună și aromată.

Prăjitura cu iaurt și caise este genul de prăjitură ușor umedă, cu aspect mai de budincă, dar foarte bună și aromată.

Este o prăjitură de sezon și merită preparată și savurată alături de cei dragi.

Se poate prepara și cu piersici, nectarine, sau cu prune.

Delicioasă și de mare efect este și Prăjitura Merișor, cu caise și merișoare!

prajitura-cu-iaurt-si-caise-6

Prăjitura cu iaurt și caise este genul de prăjitură ușor umedă, cu aspect mai de budincă, dar foarte bună și aromată.

Prăjitura cu iaurt și caise aromată cu vanilie

Prăjitura cu iaurt și caise este genul de prăjitură ușor umedă, cu aspect mai de… Prăjituri Prăjitura cu iaurt și caise aromată cu vanilie European Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 3.7/5
( 6 vot(uri) )

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 400 g iaurt cremos
  • 200 ml ulei
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 500 g caise
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

 

Porții: 20;

Timp de preparare: 50 minute;

Dimensiuni tavă: 23/36 cm

Mod de preparare

Cum preparăm Prăjitura cu iaurt și caise!

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm energic până obținem o compoziție spumoasă.
Adăugăm uleiul, esența de vanilie și omogenizăm compoziția, apoi adaugăm iaurtul și din nou omogenizăm.
La final, adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem tava cu unt și o pudrăm cu zahăr, apoi turnăm compoziția pentru  prăjitura cu iaurt și caise aromată cu vanilie, în ea.
O nivelăm uniform și așezăm deasupra jumatăți de caise cu partea interioară în sus.
Le așezăm așa pentru a-și colecta siropul în interior și a nu se împrăștia prin aluat, diluându-l, dacă le așezăm invers.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.
Nu uităm să facem și testul cu scobitoarea, în ultimele 5-6 minute, pentru a fi siguri că prăjitura este bine coaptă.
După coacere, o lăsăm să se răcească, apoi o porționăm, o pudrăm cu zahăr și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Prăjitura cu iaurt și caise aromată cu vanilie este o prăjitură ușor  acrișoară de la caise și foarte aromată.
Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea!
Prăjitura cu iaurt și caise este genul de prăjitură ușor umedă, cu aspect mai de budincă, dar foarte bună și aromată.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: