Pui Kievskaia. Piept de pui cu unt și verdeață.

de Maria Udrea
13165 vizualizări
pui kievskaia

Aveam de mult pe lista de așteptare această rețetă de pui kievskaia, de când mi-au făcut poftă, rând pe rând, fetele de pe bucătaraș.ro.

M-a atras în mod deosebit untul aromatizat cu verdețuri, cu care se umple pieptul de pui.

Se poate aromatiza untul cu tot ce este verde: ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, etc, dar eu am ales să-l prepar, pentru început, puțin mai simplu, să vad ce reacție au băieții mei, însă a fost peste așteptări de apreciat.

Așa că, vă recomand să incercați și voi rețeta de pui kievskaia, pentru că rezultă un șnițel ceva mai deosebit.

pui-kievskaia-6

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lămâie
  • 200 g unt(65%)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 5 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 250 g pesmet

[/ingredients]

Porții: 8

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim untul aromatizat cu verdețuri, pentru pui kievskaia

Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.
Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.
Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.

Pregătim pieptul de pui

Filetăm pieptul de pui, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.
Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.

Asamblare și preparare pui kievkaia

Când este bine întărit untul, îl tăiem în rondele.
La capetele fileurilor din piept de pui așezăm 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulăm fileurile.
Le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior.
Le tăvălim prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare, piper și o lingură de făină.
Le dăm din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.
Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.
Eu am preparat și un piure de cartofi în care am adăugat și puțin din untul aromatizat și a iesit tare gustos.
Sper să vă placă varianta mea de pui kievskaia și să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: