Tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă

de Maria Udrea
30296 vizualizări
Tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă

Această tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, este una din conservele mele favorite, pentru că mi se pare ușoară, ieftină și gustoasă.

Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete sau când este sezonul lor.

Și mai ales dacă se întâmplă să le primesc de la țară, mă pun pe treabă și le conserv, pentru că sunt tare bune în anotimpurile reci.

Le țin în cămară unde e mai rece, sau le duc la țară, iar când se răcorește, le trec în balcon.

Tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă

Tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă

Această tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, este una din conservele mele favorite,… Zacuscă și conserve de legume Tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru un vas de 8 litri:
  • 2 kg fasole verde
  • 2 kg dovlecei
  • 500 g ceapă
  • 1 kg rădăcinoase(morcov, păstârnac, pătrunjel, țelină)
  • 250 ml ulei
  • apă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano sau măghiran
  • 2-3 foi de dafin
  • 500 g pastă de roșii sau bulion

Porții: 11 borcane/720 g

Timp de preparare: 2 ore

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm Tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă!

Mai întâi curățăm și spălăm legumele și le tocăm ca pentru o tocană obișnuită.
Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, dar nu de tot, doar o idee, nu atât cât să obținem acel gust de ceapă prăjită, că nu-i prea sănătos.
Adăugăm și rădăcinoasele și picurăm din cănd în când câte puțină apă fiartă și le amestecăm să se prepare uniform.
Când încep să se pătrundă bine toate ingredientele, adăugăm fasolea verde și dovleceii și completăm cu apă fiartă până umplem vasul.
Lăsăm tocana de dovlecei și fasole verde să fiarbă la foc mediu, până cănd se pătrund bine toate ingredientele.
Apoi adăugăm pasta de roșii, iar după 5-6 minute, începem să-i potrivim gustul de sare și condimente.
Foile de dafin nu le lăsăm să fiarbă mai mult de 15 minute, pentru că vor lăsa un gust ușor amărui.
Sterilizăm borcanele spălate și scurse, pentru 5-6 minute în cuptor, cu focul aprins.
Apoi le umplem cât sunt fierbinți, cu tocana fierbinte.
Înfiletăm capacele și le mai dăm la cuptor pentru 5-6 minute, cu focul aprins.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Iarna, când desfacem borcanele, încâlzim tocana și adăugăm verdeață.
Este foarte utilă această  tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, mai ales în zilele de post, sau atunci când nu ai timp să gătești.
Sper să vă placă și să vă fie de folos!

tocana-de-dovlecei-si-fasole-verde-pentru-iarna-5

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: