Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde

de Maria Udrea
14829 vizualizări
Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde

Rețeta aceasta de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde  o știm de la mama mea.

Și tare ne bucurăm de ea de fiecare dată.

Eu nu consum ardei iute, dar soțul meu este mare fan, așa că el își prepară rețeta, după propriul gust.
De data aceasta a făcut o combinație de ardei lungi, bulgărești, care nu erau foarte picanți, fasole verde si niște ardei iuți mici, mici, pe cât de mici, pe atât de picanți.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g ardei bulgărești
  • 7-8 ardei iuți, de glastră
  • câteva păstai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
  • 1 parte oțet
  • 1 parte apă
  • 1 lingură cu vârf sare/litru de lichid
  • 1 lingură cu vârf zahăr/litru de lichid
  • 2-3 foi de dafin
  • condimente pentru murături

[/ingredients]

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătire ingrediente

Se spală bine ardeii și se așează în borcane.

Se spală și păstăile de fasole verde și li se îndepărtează capetele.

Fiind prea încovoiați, ardeii, nu s-au așezat chiar bine.

Așa că am umplut spațiile goale cu păstăi de fasole verde.

Se adaugă și ardeii cei mici și iuți, apoi se măsoară cantitatea de lichid punând apă peste ei.

Preparare soluție lichidă

Se varsă apa respectivă și se pune într-un vas, o parte de oțet și o parte apă, sarea, zahărul și condimentele și se pune vasul la foc, până începe să clocotească lichidul.

Se amestecă, pentru a se dizolva sarea și zahărul.

Se așază sub borcane lame de cuțit și se toarnă lichidul fierbinte.

Se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu o pătură, lăsându-le acolo până se răcesc, apoi se depozitează în cămară.

Au rezultat două borcane cu ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, unul de 1700 ml și unul de 1 L.

Sunt perfecți pentru a fi serviți cu ciorbe acre, sarmale, sau alte mâncăruri.

Eu prefer păstăile de fasole verde, că au un gust mai bun.

Să vă fie de folos!

ardei-iute-in-otet-5

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: