Rețeta aceasta de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde  o știm de la mama mea.

Și tare ne bucurăm de ea de fiecare dată.

Eu nu consum ardei iute, dar soțul meu este mare fan, așa că el își prepară rețeta, după propriul gust.
De data aceasta a făcut o combinație de ardei lungi, bulgărești, care nu erau foarte picanți, fasole verde si niște ardei iuți mici, mici, pe cât de mici, pe atât de picanți.

Ingrediente

  • 500 g ardei bulgărești
  • 7-8 ardei iuți, de glastră
  • câteva păstai de fasole verde(5-6 buc./borcan)
  • 1 parte oțet
  • 1 parte apă
  • 1 lingură cu vârf sare/litru de lichid
  • 1 lingură cu vârf zahăr/litru de lichid
  • 2-3 foi de dafin
  • condimente pentru murături

Porții: 2

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare

Pregătire ingrediente

Se spală bine ardeii și se așează în borcane.

Se spală și păstăile de fasole verde și li se îndepărtează capetele.

Fiind prea încovoiați, ardeii, nu s-au așezat chiar bine.

Așa că am umplut spațiile goale cu păstăi de fasole verde.

Se adaugă și ardeii cei mici și iuți, apoi se măsoară cantitatea de lichid punând apă peste ei.

Preparare soluție lichidă

Se varsă apa respectivă și se pune într-un vas, o parte de oțet și o parte apă, sarea, zahărul și condimentele și se pune vasul la foc, până începe să clocotească lichidul.

Se amestecă, pentru a se dizolva sarea și zahărul.

Se așază sub borcane lame de cuțit și se toarnă lichidul fierbinte.

Se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu o pătură, lăsându-le acolo până se răcesc, apoi se depozitează în cămară.

Au rezultat două borcane cu ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, unul de 1700 ml și unul de 1 L.

Sunt perfecți pentru a fi serviți cu ciorbe acre, sarmale, sau alte mâncăruri.

Eu prefer păstăile de fasole verde, că au un gust mai bun.

Să vă fie de folos!

ardei-iute-in-otet-5

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive