Cand poftim la gogosi, dar nu mai avem rabdare sau timp, sa le preparam din aluat dospit, apelam la aceasta metoda rapida de a face gogosi cu lingura, sau gogosi rapide cu iaurt.
Sunt tare bune si ies perfect, daca manuim focul cum trebuie, undeva intre mediu si maxim si bineinteles, daca potrivim consistenta compozitiei, adica sa nu fie o compozitie cursiva, dar nici foarte groasa.
Iar aceste gogosi sunt preparate cap-coada de Adi, sotul meu si i-au reusit de minune. 🙂

gogosi-cu-lingura-8

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g iaurt cremos
  • 350-400 g faina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml ulei, pentru prajit

Portii: 25

Timp de preparare:  30 minute

Mod de preparare

Iata cat de simplu si rapid preparam Gogosi cu lingura!

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.
Se adauga iaurtul si imediat praful de copt pentru a se activa in aciditatea acestuia.
Apoi, se incorporeaza, treptat, faina, amestecând intens până la omogenizare.
Va rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite, chiar dublu as putea spune.
Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.
Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.
Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe prosoape de hartie absorbante.
Se lasa sa se tempereze usor si se pudreaza cu zahar, de preferinta cu aroma de vanilie.
Servim delicioasele gogosi calde sau reci, alaturi de un iaurt bun, un ceai aromat, sau chiar alaturi de cafea.
Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive