Citeam zilele trecute cât de multe beneficii are consumul de pepene rosu, cum ar fi rolul său în combaterea diferitelor forme de cancer, având un aport crescut de antioxidanti, dar și un complex de vitamine, necesar organismului.

Iar conținutul său de apă, în concentrație de peste 92%, are proprietăți diuretice și merge de minune în curele de detoxifiere.

Știu, mulți or să întrebe: „de ce sa-l transform în smoothie, când pot să-l consum ca atare?”.

Iar eu răspund: pentru că i-am îmbogățit gustul cu niște frunze de mentă, dar și pentru că a savura un smoothie, în fața pc-ului, sau la o terasă, este total diferit de a mânca o felie de pepene, în aceeași conjunctură, e mai relaxant, mai reconfortant. 🙂

smoothie-de-pepene-rosu-cu-menta-3

Ingrediente

  • 750 g miez de pepene roșu
  • 7-8 frunze proaspete de mentă

Porții: 3

Timp de preparare: 10 minute

Mod de preparare
Curățăm pepenele, atât de coajă, cât și de semințe, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm în recipientul blenderului.
Rupem frunzele de mentă mai mărunt și le adăugăm peste cuburile de pepene, apoi trecem totul prin blender, până obținem un smoothie de pepene roșu cu mentă, omogen și frumos colorat.
Simplu și de mare efect!
Nu nesesită apă, nu necesită miere, sau îndulcitori, este gustos și mai sănătos așa simplu.
Îl dăm la frigider pentru 10-15 minute, apoi îl savurăm cu mare pofta, asigurându-ne un plus de energie și confort.
Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive