Vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă

de Maria Udrea
22454 vizualizări
Vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă

Este al doilea an când pregătesc vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă și vă asigur că rezistă foarte bine, fără conservanți.

Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a conserva vinetele la borcan.

Totul este ca vinetele să fie bine coapte, borcanele bine sterilizate și bineînțeles, marea, dar marea problemă: capacele să se înfileteze perfect.

vinete-la-borcan-5

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 5 kg vinete
  • 1 lingură sare mare
  • 4 linguri ulei

[/ingredients]

Porții: 3 borcane de 720 ml

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum pregătim Vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă!

Coacem vinetele pe flacără, grătar, sau la cuptor, după cum obișnuiește fiecare, dar urmărim să fie bine coapte.
Eu le coc pe flacăra aragazului, peste un grătar.
Le așezăm, apoi, într-o tavă, presărăm sare peste ele și le acoperim cu o folie alimentară, sau cu o altă tavă și le lăsăm așa 15 minute, după care le curățăm rapid șub jet de apă rece.
Se vor curăța foarte bine și repede, după ce s-au odihnit așa, presărate cu sare.
Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine de tot.
După ce se scurg, le tocăm ca pentru salată și le amestecăm cu sare și o lingură de ulei.
Eu am pus sare treptat, le-am gustat și m-am oprit la o lingură, pentru că nu trebuiesc sărate rău.
Spălăm borcanele, le scurgem de apă și le sterilizăm în cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le umplem cu vinete, presându-le bine cu o spatulă, să nu se creeze goluri de aer.
Umplem borcanele până la filet, apoi adăugăm la fiecare câte o lingură de ulei.
Uleiul va crea o barieră care va proteja vinetele pe parcursul păstrării.
Înfiletăm capacele bine spălate și șterse și dăm borcanele la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească lent, apoi le trecem în cămară.
Sper să vă fie de folos, rețeta mea de Vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă!
Vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnăVinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: