Ardei copți la borcan conservați în oțet pentru iarnă

de Maria Udrea
15192 vizualizări
Ardei copți la borcan

Salata de ardei copți este preferata soțului meu, așa că m-am gândit să îl asigur pentru iarnă cu ardei copți la borcan conservați în oțet pentru iarnă.

Eu am combinat ardeii capia cu gogoșari, aceștia din urmă fiind mai cărnoși și mai dulci.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 3 kg ardei capia
  • 2 kg gogoșari
  • 150 ml oțet
  • 150 g zahăr
  • 300 ml(zeama de la ardei + apă)
  • 1 lingură rasă, sare pentru murături
  • 2 linguri ulei
  • boabe de piper negru
  • 4-5 foi de dafin

[/ingredients]

Porții: 5 borcane de 720 ml

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ardeii.

Coacem ardeii, pe flacară, grătar sau cum obișnuiește fiecare, apoi îi acoperim cu o folie și îi lăsăm 15-20 de minute să se înăbușe.
Putem să presărăm și sare peste ei, ajută la a se curăța mai bine și mai rapid.
După acest interval, îi curățăm sub jet de apă rece, dar avem grijă să nu îi privăm de sucul gustos.
Nu lăsăm apa să curgă intens peste ei, doar îi trecem pentru câteva secunde pe sub jet, atât cât să îi putem curăța.
Îndepărtăm cotoarele și nervurile și punem ardeii curățati la scurs, într-o sită.

Cum pregătim Ardei copți la borcan conservați în oțet pentru iarnă!

După ce se scurg bine, punem într-un vas, oțetul, zahărul, sarea, condimentele și zeama scursă de la ardei.
Pe aceasta o măsurăm și dacă nu este în cantitate dublă față de oțet, mai adăugăm apă.
Fierbem acest amestec de ingrediente, pentru două-trei clocote, amestecând în vas să se dizolve sarea și zahărul.
Sterilizăm borcanele spălate și scurse, în cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le umplem cu ardeii copți, punând alternativ și capia și gogoșari.
Turnăm peste ardei, compoziția lichidă, fierbinte, dar nu uităm să punem sub borcane o lamă de cuțit, pentru a nu se sparge.
Înfiletăm capacele bine spălate și șterse, apoi mai dăm borcanele la cuptor pentru maxim 10 minute cu focul aprins, după care, le lăsăm acolo până se răcesc definitiv.
Compoziția lichidă, trebuie gustată și în funcție de gustul fiecăruia, se mai pluseaza sau nu, zahăr și sare. Se mai poate adăuga și oțet, dacă se doresc mai acri, dar se poate potrivi gustul acesteia și când se desfac borcanele, în timpul servirii.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de ardei copți, la borcan!

ardei-copti-la-borcan-6

[/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: