Omletă cu cartofi rași. Un mic dejun gustos și sățios.

de Maria Udrea
30115 vizualizări
Omletă cu cartofi rași

Această omletă cu cartofi rași a fost una dintre cele mai apreciate omlete, de către băieții mei.

Omleta este preparatul cel mai potrivit, pentru mic dejun, după părerea băieților mei. Mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc.

De data aceasta, soțul meu a preparat omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella.

Și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.

omleta-cu-cartofi-rasi-8

Găsiți pe blog și rețeta Omletă la cuptor cu cartofi și diverse preparate din carne.

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare.
Adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.

Preparare omletă cu cartofi rași

Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.
Turnăm compoziția în ea și o lăsăm să se rumenească bine pe prima parte.
O întoarcem, cu ajutorul unei spatule, pe cealaltă parte și din nou o lăsăm să se rumenească.
Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.
Focul îl lăsăm la intensitate medie, pentru a nu se rumeni prea repede omleta la exterior, iar cartofii să rămână nepreparați.
Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă omleta preparată în acest fel, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane.
O recomand cu mare drag!

omleta-cu-cartofi-rasi-5 omleta-cu-cartofi-rasi-7

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: