Coaste de porc dulci picante

de Maria Udrea
8047 vizualizări

Orice s-ar scrie, orice s-ar spune, carnea de porc, tot cea mai bună „legumă” rămâne. 😀 Nouă ne place mult carnea de porc, dar, sincer să vă spun, nu o consumăm prea des, mai mult iarna, când de fapt este sezonul ei. Am preparat de data aceasta, niște coaste de porc dulci-picante, foarte gustoase, foarte fragede și aspectuoase.

S-au consumat imediat, calde, cu muștar, așa cum le preferă ai mei băieți.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbrișor
  • boia de ardei dulce și iute
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • 300 ml bere
  • 1 lingură muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță ketchup clasic

[/ingredients]

Porții: 6

Timp de preparare: 2 ore

[preparare title=”Mod de preparare”]

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei.
Le stropim cu jumătate din cantitatea de bere și le dăm la cuptor, la 150 de grade.
După 30-40 de minute, le întoarcem pe partea cealaltă și le stropim din nou cu restul de bere.
Le lăsăm la cuptor până încep să se rumenească la exterior, dar nu foarte tare.
Pregătim un sos din muștar, miere și puțin ketchup, pe care îl diluăm cu puțin sos din tavă și ungem cu el coastele de porc, scurse și le mai lăsăm la cuptor 15-20 de minute, dar scurgem sosul din tavă, sau le transferăm în alt vas.
Au ieșit tare bune aceste coaste de porc dulci-picante, vă recomand, cu drag, rețeta!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: