Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

de Maria Udrea
244430 vizualizări
Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

Îmi place să prepar ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, în special vara, cu pui fraged de curte și usturoi proaspăt din grădină.

De data aceasta nu am avut niciunul din ingredientele amintite, însă tot am încropit un preparat bun, de ne-am lins pe degete.

Iar servit cu mămăliguță caldă a fost de-a dreptul delicios.

Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

Îmi place să prepar ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, în special… Pui Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 10 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 kg copănele de pui
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • 2 căpățâni de usturoi, mai mici, sau una mare
  • 1 ceapă
  • 200 ml vin alb demisec
  • 400 g roșii decojite în sos de roșii
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 120 ml ulei

Mod de preparare

Pregătim carnea
Condimentăm copănelele de pui cu sare, piper și boia de ardei, le acoperim și le lăsăm la odihnit 15-20 de minute.
Le rumenim, apoi, pe toate părțile în ulei încins.
După ce s-au rumenit, le transferăm în alt vas și le acoperim.
Preparăm deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă
Călim ceapa tocată solzișori, împreună cu 3-4 căței de usturoi, tocați rondele, în grăsimea rămasă de la carne.
Decojim roșiile și le tocăm în cuburi.
Picurăm din când în când și câte puțină apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul acela de prăjeală.
Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm copănelele de pui peste ea, 2 foi de dafin și vinul și le lăsăm să fiarbă la foc scăzut, până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm roșiile pasate.
Foile de dafin le îndepărtăm după 10-15 minute, pentru a nu deveni amare și a strica gustul preparatului.
Mai lăsăm acest ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă pe foc, aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm restul de usturoi tocat rondele și-i potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Servim  deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, cald și cu mare poftă.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: