Pulpe de pui în crustă de muștar

de Maria Udrea
27133 vizualizări
Pulpe de pui în crustă de muștar

Băieții mei adoră friptura de pui, șnițelele, chiftelele și în general preparatele din carne, iar aceste pulpe de pui în crustă de muștar au primit notă maximă.

De fiecare dată încerc să le combin în așa fel încât să aduc ceva în plus față de data trecută.

Bine, nu e o crustă șimplă de muștar, ci un fel de aluat pentru șnițele, dar predominant este muștarul.

Ușor picante, foarte crocante la exterior și suculente la interior, așa au ieșit aceste delicioase pulpe de pui.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g pulpe inferioare de pui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru crustă:
  • 2 ouă mari
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 linguriță muștar cu hrean
  • sare
  • un praf ghimbir
  • un cățel de usturoi răzuit
  • 1 lingură făină
  • În plus:
  • 150 g făină, pentru pudrat
  • 150 g pesmet

[/ingredients]

Porții: 8

Timp de preparare: 30 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele

Îndepărtăm pielea de pe pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper.
Amestecăm bine ouăle cu muștarul și usturoiul răzuit.
Adăugăm o lingură  de făină, sare și condimente, după gust și omogenizăm bine amestecul.

Preparare pulpe de pui în crustă de muștar

Așezăm pe un platou făina, iar pe altul pesmetul.
Trecem pulpele mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și muștar și imediat prin pesmet.
Le prăjim în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Nu trebuie să fie focul prea tare, pentru a nu se rumeni rapid și a rămâne crude la interior, dar nici încet, pentru a nu se îmbiba crusta cu ulei.
Le servim calde, cu garnitura preferată și o salată sau murături, cu brânzeturi chiar.
Sunt bune și reci aceste pulpe de pui în crustă de muștar, sau se pot reîncâlzi, la microunde.
Să vă fie de folos!
Pulpe de pui în crustă de muștarPulpe de pui în crustă de muștar

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: