Postat: 08 noiembrie 2016 - Pui - comentarii

Băieții mei adoră friptura de pui, șnițelele, chiftelele și în general preparatele din carne, iar aceste pulpe de pui în crustă de muștar au primit notă maximă.

De fiecare dată încerc să le combin în așa fel încât să aduc ceva în plus față de data trecută.

Bine, nu e o crustă șimplă de muștar, ci un fel de aluat pentru șnițele, dar predominant este muștarul.

Ușor picante, foarte crocante la exterior și suculente la interior, așa au ieșit aceste pulpe de pui în crustă de muștar.

Ingrediente

  • 500 g pulpe inferioare de pui
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru crustă:
  • 2 ouă mari
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 linguriță muștar cu hrean
  • sare
  • un praf ghimbir
  • un cățel de usturoi răzuit
  • 1 lingură făină
  • În plus:
  • 150 g făină, pentru pudrat
  • 150 g pesmet

Porții: 8

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Îndepărtăm pielea de pe pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper.
Amestecăm bine ouăle cu muștarul și usturoiul răzuit.
Adăugăm o lingură  de făină, sare și condimente, după gust și omogenizăm bine amestecul.

Preparare pulpe de pui în crustă de muștar

Așezăm pe un platou făina, iar pe altul pesmetul.
Trecem pulpele mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și muștar și imediat prin pesmet.
Le prăjim în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe toate părțile.
Nu trebuie să fie focul prea tare, pentru a nu se rumeni rapid și a rămâne crude la interior, dar nici încet, pentru a nu se îmbiba crusta cu ulei.
Le servim calde, cu garnitura preferată și o salată sau murături, cu brânzeturi chiar.
Sunt bune și reci aceste pulpe de pui în crustă de muștar, sau se pot reîncâlzi, la microunde.
Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?