Ruladă din fleică de porc la cuptor

de Maria Udrea
27894 vizualizări
Ruladă din fleică de porc la cuptor

M-au înnebunit de poftă, bucătărașii mei dragi, cu acest gen de ruladă din fleică de porc la cuptor, în sezonul trecut!

Așa că am încropit și eu una, cu condimentele care ne plac.

A ieșit o ruladă din fleică de porc la cuptor, foarte fragedă, suculentă la interior și rumenă la exterior, care a mers de minune servită cu muștar, alături de o garnitură de cartofi.

De sărbători voi repeta rețeta și văd eu cum o mai combin.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1,5 kg fleică de porc, nu foarte grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • pudră de ghimbir
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 200 ml vin roșu

[/ingredients]

Porții: 8

Timp de preparare: 120 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim fleica de porc

Trebuie să alegem carnea nu foarte grasă, dar nici foarte slabă, ușor împănată să fie.
Nu trebuie să fie nici foarte groasă, ca să o putem rula.
Așezăm canea pe blatul de lucru și o crestăm ușor doar pe partea care va veni la interior.
O condimentăm cu condimentele enumerate în lista de ingrediente, iar printre crestături, introducem rondele mici de usturoi(2 căței)
Rulăm carnea cât de strâns putem și o legăm cu șnur sau sfoară de bucătărie.
Eu am legat-o cu acele șnururi de silicon, care s-au cam desfăcut pe parcurs și mi-au dat de furcă.
Am zis că dacă le am să le folosesc, nu? 😀
A trebuit s-o mai leg ulterior și cu sfoară.
Condimentăm rulada și pe deasupra și o lăsăm la rece 2-3 ore, sau de pe o zi pe alta, pentru a pătrunde sarea și condimentele bine în carne, dar dacă nu avem timp, merge preparată și imediat.

Coacere ruladă din fleică de porc la cuptor

Așezăm rulada în tavă și turnăm peste ea un amestec din ulei, apă și vin roșu.
Eu am pus vin de țară.
Nu punem ulei prea mult, pentru că va mai lăsa și ea grăsime.
Adăugăm în tavă și foile de dafin și usturoi feliat și dăm tava la cuptor, pentru aproximativ 2 ore, la 160 de grade.
Din timp în timp, mai întoarcem rulada de pe o parte pe cealaltă și o umezim cu lichidul din tavă.
Noi am servit această delicioasă  ruladă din fleică de porc, cu muștar și pâine de casă, alături de o salată caldă de cartofi.
Foarte fragedă a fost, efectiv se rupea carnea în firicele mii și mii.
Sper să vă placă rețeta mea de  ruladă din fleică de porc la cuptor și să o încercați cu încredere!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: