Supă cremă de dovlecel cu crutoane picante

de Maria Udrea
8328 vizualizări
Este foarte bună, această Supă cremă de dovlecel cu crutoane picante, atât caldă cât și rece de la frigider!

Foarte versatil dovlecelul, pregătit în diverse combinații rezultă niște mâncăruri tare bune, cum este și această supă cremă de dovlecel cu crutoane picante.

De mare efect sunt și aceste Chiftele de dovlecel cu brânză de burduf, dar și această Plăcintă aperitiv cu dovlecel și brânză este delicioasă!

Deci, nu ocoliți dovlecelul, pentru că se combină foarte bine, mai ales cu brânza, dar și cu alte ingrediente!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  1 dovlecel mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 2 cepe
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 2 linguri smântână
  • 1 gălbenuș de ou
  • sare după gust
  • cimbru
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • crutoane
  • 1 l apă

[/ingredients]

Porții: 4

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm Supă cremă de dovlecel cu crutoane picante!

 Curățăm legumele(mai puțin usturoiul), le tăiem cubulețe și le punem la fiert în apă cu sare.

Le lăsăm să fiarbă până se pătrund bine, apoi scurgem apa și le trecem prin robot sau blender.

După ce le pasam, le punem din nou la fiert în zeama scursă, la foc încet și adăugăm condimentele.

Usturoiul îl curățăm și îl pisăm cu sare, apoi îl frecăm cu ulei ca la mujdei, adăugăm, puțin piper și oțetul balsamic și ungem cu o parte din el, bucățelele de pâine pregătite pentru crutoane.

Păstrăm 3-4 grăunți de usturoi și pentru supa cremă.

Așezăm crutoanele într-un bol și le pregătim la cuptorul cu microunde pentru 2 minute, înainte de servirea supei.

Restul de usturoi rămas îl vom amesteca cu un gălbenuș de ou și smântâna și adăugăm acest amestec peste supa cremă de dovlecel de pe foc.

Mai lăsăm supa cremă de dovlecel câteva minute după adăugarea acestui amestec, apoi stingem focul și adăugăm mărarul tocat.

Este foarte bună, această Supă cremă de dovlecel cu crutoane picante, atât caldă cât și rece de la frigider!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: