Biscuiți cu nucă de cocos

de Maria Udrea
5120 vizualizări

Dacă tot am primit niște forme frumoase de biscuiți, a trebuit să le fac și utile, așa că am prestat niște biscuiți cu nucă de cocos, fragezi și foarte gustoși, cu o aromă intensă de cocos.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 100 g unt(82%)
  • 25 g ulei de cocos(solidificat)
  • 75 g zahăr
  • 75 g nucă de cocos
  • 325 g făină + 25 g pentru înfăinat
  • un praf sare

[/ingredients]

Porții: 30

Timp de preparare: 10 minute

Timp de coacere: 15 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Punem, într-un bol, untul moale împreună cu uleiul de cocos, le amestecăm bine, apoi adăugăm zahărul pudră, un praf de sare și din nou le amestecăm, dar nu foarte mult, să nu înceapă să se topească untul.
Uleiul de cocos, ținut la rece se solidifică și e ușor de încorporat în unt.
Se poate pune și în starea lui lichidă, 2-3 linguri.
Adăugăm nuca de cocos, apoi, treptat, făina cernută în prealabil și frământăm un aluat nisipos, dar nelipicios, pe care îl dăm la frigider, acoperit cu o folie alimentară, pentru aproximativ o oră, pentru a se întări.
După acest interval de timp, infăinăm masa de lucru și sucitorul și întindem aluatul într-o foaie de aproximativ 1 cm și decupăm biscuiții cu formele din dotare, pe care îi transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Resturile de aluat rămase de la decupaje le frământăm și formăm o altă foaie din care decupăm biscuiți și tot așa, până nu mai rămâne decăt puțin aluat, pe care îl coacem împreună cu biscuiții, modelat într-o biluță și aplatizat.
Coacem biscuiții cu nucă de cocos pentru maxim 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau dacă nu dorim să se rumenească, ci să rămână mai albi, îî coacem la 150-160 de grade.
Eu i-am rumenit, pentru că i-am vrut copți bine și ușor crocanți.
Servim biscuiții cu nucă de cocos, simpli, sau pudrați cu zahăr.
Să vă fie de folos!
[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: