Cârnăciori în foietaj cu chimen și susan

de Maria Udrea
11206 vizualizări
Cârnăciori în foietaj

Acești cârnăciori în foietaj, reprezintă pentru mine aperitivul cel mai la îndemână, pe care nu ezit să-l prepar aproape la fiecare masă festivă și nu numai.

Sunt gustoși, sunt aspectuoși, se prepară rapid cu puține ingrediente și la îndemâna oricui.

Cârnăciorii îi prefer ușor picanți și semiafumați, iar ketchupul dulce-picant.

De data aceasta vă prezint rețeta simplă cu aluat de foietaj din comerț, dar de cele mai multe ori îmi prepar singură aluatul, chiar dacă nu iese la fel de înfoiat ca cel din comerț, dar este mai sănătos și satisfacția este mai mare când este preparat în casă.

Rețeta aluatului meu de foietaj o găsiți aici.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 g aluat de foietaj
  • 500 g cârnăciori subțiri
  • ketchup
  • 1 gălbenuș de ou
  • un vârf cuțit sare
  • 1/2 linguriță cu lapte
  • semințe de susan
  • semințe de chimen

[/ingredients]

Porții: 30

Timp total de preparare: 30 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum preparăm Cârnăciori în foietaj!

Desfacem aluatul și îl întindem pe masa de lucru, atât cât este el împachetat, fără a-l mai alungi.
Îl ungem cu ketchup, presărăm semințe de susan, de chimen sau de care dorim și îl tăiem în fâșii lungi, atâtea câți cârnați avem. În cazul meu, 11 fâșii.
Rulăm fâșiile de aluat peste cârnați, în formă de spirală, având grijă ca la capete să fie ușor lipite, pentru a nu se desface în timpul tratamentului termic.
Așezăm cârnăciorii în foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu puțină sare și 1/2 linguriță lapte și presărăm semințe peste ei.
Dăm tava la cuptor până când cârnăciorii în foietaj sunt frumos rumeniți, aproximativ 15-20 de minute, la 190 de grade.
Îi lăsăm să se tempereze ușor și îi porționăm în trei sau în patru, arată mai aspectuoși așa în porții mici.
Pot fi serviți atât calzi cât și reci, simpli, cu muștar, sau cu diverse sosuri, sunt buni oricum.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: