Foarte gustoși și frumoși au ieșit acești mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă!

În lipsa unui grătar adevărat și a vremii prielnice pentru el, acest grill cu efect de piatră încinsă m-a scos din impas și am preparat niște mici de casă gustoși, suculenți și pe gustul celor care i-au savurat.

Să vă spun câte ceva despre acest grill care a intrat de curând în bucătăria mea și mă va ajuta să gătesc diverse fripturi suculente, legume, sau alte ingrediente, într-un stil mai sănătos.

Are un înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care nu lasă ingredientele să se lipească și le ajută să-și pastreze proprietățile și calitățile nutritive. Grosimea de 4 mm face ca tigaia Regis Stone Griddle Pan să fie foarte rezistentă la zgârieturi și durabilă.

Baza, realizată din oțel inoxidabil, asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii, pe toată suprafața tigăii. Astfel, mâncarea se gătește perfect, fără să se ardă, iar curățarea ei se face cu foarte mare ușurință.

Carcasa, realizată din aluminiu forjat, asigură o conductibilitate termică excelentă și garantează rezistență și durabilitatea tigăii Regis Stone Griddle Pan.

Pasta pentru acești mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă, este din amestec de carne: vită + porc + oaie, așa cum ne plac nouă micii și din comerț.

Rețeta pentru prepararea pastei de mici, este una clasică, inspirată chiar de pe caserolele de mici din comerț, dar cu condimentele care ne plac nouă și la fel, proporția de carne.

Știu, o să ziceți că nu au acel miros de fum, care te atrage de câte ori treci pe lângă un grătar, dar credeți-mă că au fost chiar delicioși, iar satisfacția că pasta a fost preparată în casă le-a dat un mare plus.

Ingrediente

  • 400 g fleică de porc
  • 400 g mușchi de vită împănat
  • 200 g carne de miel
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 + 1/4 linguriță sare
  • 1 linguriță piper măcinat
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 200 ml supă de vită
  • 50 ml apă minerală
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Porții: 28

Timp de preparare pastă: 20 minute

Timp de gătire mici: 20 minute

Mod de preparare

Preparăm pasta de mici

Tocăm carnea, dacă nu o achiziționăm direct tocată și o punem în bolul robotului sau a unui mixer de bucătărie.

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu puțină sare.

Adăugăm peste carne: sarea, usturoiul, condimentele și bicarbonatul și le amestecăm.

Folosim la mixer brațele pentru aluaturi.

În timp ce carnea se amestecă, picurăm supa de vită strecurată.

Eu am făcut în aceeași zi și o ciorbă de vită.

Mi-am oprit din supă, înainte de a adăuga în ea restul ingredientelor,

Am degresat-o puțin, adică am separat grăsimea de deasupra.

Însă, în supa călduță, am pus puțin cimbru uscat și puțină sare.

După ce adăugăm supa peste carne, adăugăm și apa minerală.

Aceasta ajută bicarbonatul să se activeze, iar carnea devine mai aerată.

Mutăm pasta de mici astfel pregătită, într-o caserolă cu capac și o dăm la rece de pe o zi pe alta, de preferință.

Eu pot să vă spun că având aparat de vidat cu caserolă în dotare, am vidat carnea, înainte de a o da la frigider.

Preparare mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă

A doua zi, pregătim micii și îi preparăm pe grillul deja încins și ușor uns cu ulei.

Focul îl folosim la intensitate medie, iar spre final de preparare, scădem intensitatea.

Tigaia cu efect de piatră încinsă iți păstrează timp îndelungat temperatura și o distribuie uniform.

Servim micii calzi, cu muștar și ketchup.

Dacă v-a plăcut rețeta mea de mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă, nu ezitați să o încercați.

Vă urez de pe acum, spor la preparat și poftă bună și vă recomand cu toată încrederea tigaia Regis Stone Griddle Pan!

 

.

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics