Făcând curat prin cămară, am depistat că am multe borcane cu dulceață, vechi, chiar și de doi ani, ce așteaptă să fie consumate.

Și pentru că nu prea suntem consumatori de dulceață simplă, o combin de cele mai multe ori în diverse deserturi, cum este și budinca de griș cu dulceață, în cazul de față, de post.

Este un desert cu iz de copilărie, pe care l-am asamblat la cupe, de data aceasta, ca să arate mai actual.

Ingrediente

  • 1 l lapte de cocos
  • 1 lingură ulei de cocos(opțional)
  • 125 g griș
  • 50 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • 40 g zahăr vanilat
  • dulceață de coacăze
  • dulceață de mure
  • dulceață de gutui
  • Porții: 12
  • Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare

De câte ori prepar griș cu lapte, eu îl combin cu puțină făină, obicei deprins de la bunica mea, din copilărie.
Punem laptele de cocos la fiert cu puțină sare și zahărul.
Amestecăm grișul cu făina și puțin lapte rece, atât cât să se omogenizeze amestecul.
Când laptele de cocos începe să fiarbă, adăugăm puțin peste amestecul de griș cu făină, apoi turnăm amestecul peste laptele care fierbe pe foc și amestecăm intens cu un tel, sau o spatulă.
Amestecăm continuu în vas, până când compoziția se îngroașă consistent, iar grișul este fiert.
Se poate adăuga grișul uscat, în ploaie, peste laptele fierbinte, dar mie îmi e mai comod să procedez așa cum am explicat.
Stingem focul și adăugăm uleiul de cocos(opțional), precum și zahărul vanilat.
Amestecăm budinca de griș până se topește zahărul vanilat și se omogenizează, apoi o asamblăm fierbinte în cupe, punând alternativ câte un strat de dulceață, unul de budincă, până terminăm ingredientele.
Dăm cupele la rece aproximativ 30 de minute, apoi servim cu mare poftă budinca de griș cu dulceață.
Un desert simplu, de post și tare gustos.

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics