Scovergi cu făină fără gluten

de Maria Udrea
4722 vizualizări

Ne plac scovergile calde, servite mai ales la mic dejun, cu un ceai bun, un iaurt, ouă ochiuri, etc.

Participând la minunata campanie Gătim românește și fără gluten cu Schar, am testat cu această ocazie, făina fără gluten, mix de patiserie, de la Schar, precum și drojdia fără gluten de la Schar, și am fost tare mulțumită de cum s-au comportat și mai ales de produsul finit.

Drojdia s-a deezvoltat la fel ca și cea clasică, iar aluatul de asemeni.

Bineînțeles că la aceste scovergi merge și făina pentru pâine, de la Schar, dar pe aceea o voi testa special pentru pâine.

[ingredients title=”Ingrediente”]

Porții: 10

Timp de preparare: 60 minute

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Punem făina într-un bol și-i facem o adâncitură la mijloc, unde adăugăm drojdia, împreună cu zahărul.
Turnăm puțin lapte de cocos, cald și-l amestecăm cu drojdia și zahărul, apoi acoperim bolul și lăsăm drojdia să se activeze, aproximativ 10-15 minute.
Adăugăm, apoi, restul de lapte cald, în care dizolvăm sarea și amestecăm intens, adunând făina de pe margini.
Eu am încercat să amestec mai întâi cu un tel, dar am apelat la mixer pentru a reuși să omogenizez aluatul, pentru că făina aceasta este mai densă și se formează rapid cocoloașe, dacă nu este amestecată cum trebuie.
Nu am frământat aluatul cu mâinile, deoarece este un aluat lipicios, adică pentru scovergi, l-am lăsat mai moale.
Acoperim din nou bolul și lăsăm aluatul să se dezvolte, la loc cald, pentru aproximativ 30 de minute.
Încingem uleiul la foc mediu spre intens și cu mâinile umezite în apă, luăm din aluat și formăm scovergile, în palme, aplatizând ușor aluatul.
Le plonjăm în uleiul încins și le rumenim pe ambele părți.
Nu vor ieși ele chiar frumoase ca și cele din făină clasică, pentru că textura aluatului este ceva mai nisipoasă și le modelăm mai cu grijă, pentru că se rupe aluatul, dar vă asigur că sunt foarte gustoase și au ieșit chiar neașteptat de pufoase.
Deci, recomand cu încredere atât făina patiseră, cât și drojdia de la Schar!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: