Grisine în mantou de jambon cu dovlecel

de Maria Udrea
5947 vizualizări
Grisine în mantou de jambon cu dovlecel

Aceste Grisine în mantou de jambon cu dovlecel  sunt bune de preaparat atunci când stai la o șuetă cu prietenii.

Am văzut deseori pe platouri, pe la diverse petreceri, grisine învelite în jambon, sau șunculiță și m-am gândit să le testez și eu.

Le-am adăugat și niște felii subțiri de dovlecel să mai diminueze din gustul sărat al jambonului.

Au ieșit tare bune și pentru că am făcut puține, doar așa de test, trebuie să le repet, că sunt de mare efect.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • grisine
  • felii subțiri de jambon
  • felii subțiri de dovlecel
  • puțină cremă de brânză
  • chimen

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele.

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.
Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.
Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul destul de sărat și interesul este să mai diminuăm din gustul sărat.
Alegem grisine lungi, nerupte și crocante.

Preparare Grisine în mantou de jambon cu dovlecel

Ungem feliile de jambon cu puțină cremă de brânză, presărăm chimen, așezăm feliile de dovlecel temperate, peste ele, le mai ungem cu foarte puțină cremă de brânză și mai presăram chimen, apoi le rulăm împreună pe grisine, lăsând un capăt mai liber.
Așezăm delicioasele grisine în mantou de jambon cu dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru maxim 5 minute.
Nu le lăsăm mult în cuptor pentru a nu se înmuia de la zeama dovlecelului, doar atât cât jambonul să se rumenească și să se strângă ușor în jurul grisinelor.
Nu exagerăm nici cu cantitatea de brânză, tot pentru a nu se înmuia grisinele.
Sunt tare bune, mai ales servite cu legume proaspete, dar și simple, servite în fața televizorului, sau a PC-ului.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: