Ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți

de Maria Udrea
11167 vizualizări

Genul acesta de Ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, l-am văzut cu ani în urmă pe bucătăraș.ro și m-a încântat ideea.

Bine, umplutura era alta, în rețeta de pe bucătăraș.ro, cu ouă fierte, însă eu m-am gândit că ar fi perfectă cu omletă, s-ar așeza mai bine, iar gustul va fi deosebit.

Și dacă m-am gândit la omletă, cum aceasta se asortează bine cu niște cârnăciori, i-am adăugat și pe aceștia și niște gogoșari murați. Și uite așa a ieșit o ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, perfectă pentru a fi servită printre aperitivele unei mese festive.

Vedeți și Rețeta Terină din cașcaval cu șuncă presată și alte ingrediente!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • o roată mică de cașcaval Delaco, în folie(250 g)
  • omletă din 2 ouă
  • 2 cârnăciori subțiri, ușor picanți și afumați
  • 3-4 bucăți de gogoșari murați
  • 2 felii subțiri de șunculiță țărănească
  • 150 g cremă de brânză cu castraveciori
  • pătrunjel verde și mix de condimente, pentru decor

Porții: 10-15

Timp de preparare: 30 minute

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum pregătim delicioasa Ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți!

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii.
Cârnații mei au fost din cei uscați, deci eu i-am preparat puțin la cuptor, pe hârtie de copt.
Punem un vas cu apă la fiert și scufundăm cașcavalul cu ambalaj cu tot, în apă și îl lăsăm acolo până când cașcavalul se înmoaie, ca să-l putem modela.
Cu o spumieră îl scoatem din apa fierbinte și il așezăm pe folia de pe masă.
Tăiem ambalajul cașcavalului la un capăt și îl presăm cu grijă să nu ne ardă, până conținutul iese din ambalaj direct pe folia noastră.
Imediat așezăm peste cașcavalul moale cea de-a doua folie pregătită, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, îl întindem într-o foaie puțin mai mare decât omleta.
Ridicăm folia de deasupra și tartinăm foaia de cașcaval cu puțină cremă de brânză, apoi așezăm omleta.
Peste omletă mai întindem un strat din crema de brânză, așezăm fâșiile de gogoșari și șunculița țărănească, iar la un capăt așezăm cârnăciorii.
Rulăm cașcavalul împreună cu ingredientele de deasupra, cât de strâns putem, folosindu-ne de folia de sub el.
Presărăm apoi condimente râșnite și așezăm frunzulițe de pătrunjel verde. pentru un decor frumos.
Împachetăm rulada în folie și o dăm la rece pentru 2-3 ore, apoi o putem felia.
 Va fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive, v-o recomand cu mare drag!
Ingredientele din interior se pot alege în funcție de gustul fiecăruia.
[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: