Pentru că ne place foarte mult salata de ciuperci cu piept de pui și o repet la orice masă festivă, de data aceasta am preparat-o puțin mai altfel și am fost chiar încântată de gustul final.

Am adăugat puțină țelină rasă și ceva murături și a ieșit o salată chiar gustoasă, pe care v-o recomand cu tot dragul.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 800 g ciuperci din conservă
  • 1 țelină mică
  • 1 morcov mediu
  • 2-3 castraveciori murați
  • 3-4 bucăți de gogoșari murați
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură muștar clasic
  • 300 ml ulei
  • 1 lingură apă minerală
  •  zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, iar după ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat.
Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt.
Ciupercile se scurg bine și se trec prin robot, sau se toacă din cuțit, cât de mărunt.
Țelina se curăță și se dă pe răzătoare, iar castraveciorii și gogoșarii se toacă mărunt.
Toate aceste ingrediente se amestecă cu maioneza preparată în modul clasic.
Pentru maioneză, se amestecă gălbenușul crud cu muștarul și sarea în bolul mixerului, apoi se picură câte puțin ulei și se mixează, până capătă volum.
Se adaugă apă minerală pentru cremozitate și zeamă de lămâie pentru gust și se continuă mixarea, picurând în continuare ulei.
Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem cantitatea dorită și gustul optim.
Servim salata de ciuperci cu piept de pui și țelină, ca aperitiv.
Este foarte bună, mai ales cu pâine prăjită.
Nu vom pune prea multe murături, pentru a nu influența gustul.
Predominante la această salată trebuie să fie ciupercile.
 Să vă fie de folos!

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics