Ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă

de Maria Udrea
6091 vizualizări

De sărbători sau când este o zi festivă, pe lângă clasicele rețete de fripturi la cuptor sau la grătar, mai încropesc și câte o ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă, aspectuoasă și gustoasă.

Mai am și varianta mai simplă de Ruladă din fleică de porc la cuptor, dar și varianta Ruladă de porc cu carne tocată și cârnați.

De data aceasta am adăugat niște cârnați proaspeți de casă, ușor picanți și tare bună a ieșit rulada.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 kg fleică de porc împănată, fără șorici
  • sare
  • piper
  • 1 căpățână usturoi
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • busuioc
  • măghiran
  • 2-3 foi de dafin
  • 250 ml ulei
  • apă

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătire ingrediente

Întindem carnea pe planșeta de lucru și o crestăm din loc în loc.
Dacă are prea multă grăsime, mai îndepărtăm din ea, dar urmărim să o lăsăm mai împănată, ca să rămână mai suculentă după preparare.
Presărăm sare și condimente din belșug peste carne, adăugăm și mici rondele de usturoi prin crestături, așezăm cârnații la un capăt și rulăm fleica cât de strâns, dar cu grijă să nu strivim cârnații, apoi o legăm cu sfoară de bucătărie.
Mai presărăm niște condimente și deasupra ruladei, o înfășurăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.

Preparare ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă

Eu am împărțit carnea și am realizat 3 rulade, una mai mare și două mai micuțe.
Le-am preparat ușor diferit.
Ruladele mici le-am rumenit ușor la tigaie, pentru câte 1-2 minute pe fiecare parte, în puțin ulei încins, apoi am adăugat o ceașcă de apă, 1-2 frunze de dafin, 2-3 căței de usturoi, boabe de piper și le-am înăbușit sub capac, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până s-au pătruns bine.
Rulada cea mare am preparat-o așa împachetată, așezată pe grătarul cuptorului, iar sub ea am pus o tavă cu apă.
Am lăsat-o să se prepare înăbușit așa împachetată, aproximativ 90 de minute la 165 de grade, după care am desfăcut-o și am așezat-o în tava scursă de apă și unsă bine cu ulei, alături de cele două rulade preparate la tigaie.
Le-am mai dat la cuptor pentru 15 de minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Au ieșit tare fragede, suculente, ușor picante de la cârnați și condimente și le-am servit în special cu muștar, sau murături.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă, că nouă tare mult ne-a plăcut!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: