Mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă

de Maria Udrea
11538 vizualizări
Mazăre cu dovlecei la borcan

Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de dovlecei, am preparat, pentru sezonul rece, mazăre cu dovlecei la borcan.

Așa de bine îmi prind aceste conserve, mai ales atunci când sunt în criză de timp și nu am mâncare gătită.

Desfac borcanul, dau conținutul într-un clocot și mai asezonez cu ceva condimente, usturoi răzuit în special și poate puțin zahăr, pentru că ne place mai dulce, adaug verdeață proaspătă și gata-i masa.

Mazăre cu dovlecei la borcan

Mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă

Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de… Zacuscă și conserve de legume Mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă European Printează
Porții: 12 borcane/800 gr Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 3,5 kg mazăre
  • 1,5 kg dovlecei
  • 750 g ceapă galbenă
  • 250 g țelină
  • 500 g morcovi
  • 500 ml ulei
  • 750 g pastă de roșii
  • 3,5 l apă
  • sare după gust
  • 1 lingură zahăr
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

Cum pregătim Mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă!

Curățăm ceapa, morcovii și țelina și le tocăm mărunt, apoi le punem la călit în uleiul deja încins.

Le lăsăm până se pătrund ușor, amestecându-le din când în când și le mai stropim cu puțină apă, să nu capete acel gust intens de prăjeală.

Adăugăm mazărea și completăm cu apă fierbinte.

O lăsăm să fiarbă la foc încet, până când mazărea este bine pătrunsă. Apoi adăugăm dovlecelul curățat și tocat în cuburi mici.

Când și dovlecelul este pătruns, adăugăm pasta de roșii.

După 5-6 minute, timp în care gusturile s-au întrepătruns, gustăm preparatul și adăugăm condimentele și sarea.

Mai lăsăm mazărea cu dovlecei șă fiarbă aproximativ 15 minute.

În acest timp o gustăm și o mai asezonăm cu ce trebuie, în functie de gustul fiecăruia.

Punem mazărea fierbinte în borcanele sterilizate, în prealabil, dar nu înainte de a înlătura foile de dafin pentru că acestea vor lăsa un gust ușor amar.

Înfiletăm capacele și mai dăm mazărea cu dovlecei la cuptor, pentru 5-6 minute cu focul aprins, apoi lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, să se răcească lent.

Se păstrează la loc răcoros, iar dacă borcanele sunt bine închise, mazărea cu dovlecei poate rezista chiar 2 ani.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: