Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă rămasă cu fulgii de porumb, de asemeni rămași și am constatat că ne place omleta cu fulgi de porumb, așa că am început s-o includ in meniu, din când în când.

Este ușor crocantă și sățioasă, o servim fără pâine, cu brânză și ceapă verde, sau cu legume proaspete.

Ingrediente

  • Pentru o porție:
  • 2 ouă mari sau 3 mai mici
  • 1 lingură muștar( opțional)
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb
  • puțin unt

Mod de preparare

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper.
Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins.
Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de porumb.
Întindem compoziția de omletă uniform, cu o paletă și o rumenim pe ambele părți, la foc mediu spre mare.
Pentru a nu se rupe omleta când o întoarcem pe partea cealaltă, luăm o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii, înclinăm ușor tigaia spre farfurie și lăsăm omleta să alunece pe farfurie, cu partea rumenită în jos, apoi așezăm tigaia deasupra omletei, prindem cu ambele mâini( folosind mănuși) de o parte și de alta, atât tigaia cât și farfuria și le răsturnăm invers.
Dacă folosim o paletă sau metoda clătitelor, riscăm să se rupă frumusețe de omletă. Sau preparăm omleta într-o tigaie cu diametrul mic.
Nouă ne-a plăcut această omletă cu fulgi de porumb, sper să vă placă și vouă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive