Plăcintă cu brânză și caise

de Maria Udrea
8335 vizualizări
Plăcintă cu brânză și caise

Aromată, rumenă și colorată, într-un cuvânt, delicioasă, această plăcintă cu brânză și caise!

Caisele sunt printre fructele mele favorite,iar deserturile cu caise le ador.

De data aceasta am preparat o plăcintă cu brânză și caise, rapidă și foarte gustoasă, ușor dulce și ușor acrișoară.

Ingrediente

  • 800 g aluat de foietaj
  • 750 g brânză de vaci, proaspătă
  • 150 g brânză telemea
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 3 linguri griș
  • 13 caise mai tari
  • Pentru tapetat tava:
  • 20 g unt
  • 20 g zahăr

 

Porții: 20

Timp de preparare: 45 minute

Dimensiuni tavă: 24,5/37,5 cm

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru plăcintă cu brânză și caise

Lăsăm aluatul de foietaj să se dezghețe.
Spălăm caisele, le spargem în jumătăți, îndepărtăm sâmburii și le scurgem bine de apă.
Amestecăm brânzeturile cu zahărul, 2 ouă întregi plus un albuș și, în funcție de consistența brânzei, adăugăm griș.
Eu am adăugat 3 linguri pentru că mi s-a părut brânza mai zemoasă.
Adaosul de brânză telemea este opțional, mie personal îmi place mult combinația și adaug aproape în orice cremă de brânză și puțină telemea, atât cât să influiențeze ușor gustul și să nu mai adaug sare.

Asamblare și coacere plăcintă cu brânză și caise

Tapetăm tava cu unt, atât la bază cât și pereții laterali și o pudrăm cu zahăr.
Așezăm prima foaie de aluat, pe care o întindem cât dimensiunea tăvii.
Întindem crema de brânză și înfigem jumătățile de caise în ea, cu partea interioară în sus.
Este de preferat să alegem caise mai tari, pentru a nu lăsa multă zeamă în timpul tratamentului termic, chiar dacă vor fi mai acrișoare, la final vom pudra plăcinta cu zahăr și se combină gustul.
Așezăm cea de-a doua foaie deasupra, pe care eu am decupat-o sub formă de grilaj cu decupatorul special, o ungem cu gălbenușul oprit și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când foaia de deasupra se rumenește, iar crema de brânză devine compactă.
Lăsăm plăcinta să se răcească, apoi o putem pudra cu zahăr, în funcție de gustul caiselor.
Porționăm plăcinta cu brânză și caise, după ce s-a răcit și o servim cu poftă, alături de cei dragi.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: