Ne place salata de vinete, simplă sau cu maioneză, iar în plin sezon de vinete, când o prepar foarte des, îmi place să o mai diversific cu legume de sezon.

Salata de vinete cu dovlecel și ardei copt este, de departe, favorita sezonului, ardeiul copt îi conferă un gust mai dulceag, iar dovlecelul o sporește și o face mai cremoasă, dar îi și diminuează ușor, gustul intens de vinete coapte, care uneori pică mai greoi.

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia copt
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 linguri de maioneză cu usturoi
  • sare după gust

Mod de preparare

Pentru maioneza cu usturoi se amestecă un gălbenuș de ou cu o linguriță de muștar și un cățel de usturoi răzuit, apoi se mixează picurând ulei, până se obține consistența dorită, nu mai mult de 200 ml de ulei.
Vinetele coapte și bine scurse se toacă mărunt împreună cu ceapa roșie, tocată solzișori.
Ardeiul copt se curăță, se taie în fâșii, apoi în cubulețe mici și se adaugă peste vinete.
Dovlecelul se curăță, se toacă în cuburi și se fierbe în apă cu puțină sare, apoi se scurge bine și se transformă în piure.
Se adaugă peste restul ingredientelor și se amestecă totul cu maioneza.
Se potrivește gustul cu sare și se servește cu mare poftă.

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics