Este prima dată când prepar ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet și sunt tare încântată de cum au ieșit.

Am servit așa ceva la o prietenă și soțul meu a fost tare încântat de combinație, așa că am hotărât să încerc și eu rețeta.

În rețeta originală cantitățile se puneau în măsură de 1:1, adică 1 kg de ardei și 1 kg de ceapă, dar eu am redus ceapa, pentru că nu le place alor mei în cantitate mare, mie chiar îmi place, dar ei sunt majoritari. 😀

Ingrediente

  • 700 g ardei iuți verzi
  • 150 g ardei bulgărești
  • 150 g ardei capia, roșii
  • 250 g ceapă galbenă
  • 250 g ceapă roșie
  • 500 ml oțet alb
  • 500 ml apă
  • 2 linguri sare pentru murături
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură condimente pentru murături

Mod de preparare

Pregătire ingrediente pentru salata de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat.

Se spală bine ardeii  și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi mici.

Ceapa se toacă solzișori și se amestecă cu ardeii.

Pregătire soluție de oțet

Pentru soluția lichidă se amestecă oțetul cu apa și se pun pe foc împreună cu condimentele.

Când se atinge punctul de fierbere se adaugă sarea și zahărul, după gust.

Se lasă să fiarbă 1-2 minute, nu mai mult.

Amestecul de ardei iuți cu ceapă se îndeasă bine în borcanele sterilizate și se toarnă peste el soluția fierbinte.

Se înfiletează capacele, se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă să se răcească lent, apoi se depozitează în cămară.

Este o salată de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet, plină de culoare și gust.

Nu este exagerat de picantă și se poate servi alături de ciorbe acre, sarmale și diverse mâncăruri.

Etichete: , , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics