Plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară

de Maria Udrea
7987 vizualizări
Plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară

Gust bun, aspect plăcut într-o delicioasă plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară, pe care v-o recomand cu drag.

Cele mai simple și versatile plăcinte sunt cele cu mere, părerea mea, iar mie îmi place să le modelez în diverse feluri și să mai schimb compoziția aluatului.

De data aceasta am preparat o plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară, unde merele acrișoare de vară s-au combinat perfect cu aromele adăugate.

Plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară

Plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară

Gust bun, aspect plăcut într-o delicioasă plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și… Plăcinte și tarte Plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară European Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt( 82% grăsime)
  • 150 g smântână de consum( 20% grăsime)
  • 50 g zahăr tos
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 750-800 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • 50 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 30-40 g griș
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

Mod de preparare

Preparăm mai întâi umplutura.

Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul.

Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm  zahărul vanilat, scorțișoara și grișul și lăsăm compoziția de mere să se răcească.

Punem griș în funcție de cât sirop se formează, eu am pus 2 linguri mai cu vârf.

Preparăm aluatul pentru Plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară

Cernem într-un vas 500 g făină amestecată cu un plic praf de copt.
Nu punem de la început toată cantitatea de făină trecută într-o rețetă, pentru că nu știm dacă ne intră fix la fel.
Depinde și de restul ingredientelor, de tipul acestora, consistență, etc.
Facem o adâncitură la mijocul făinii, unde vom adăuga oul amestecat cu zahărul, untul moale, smântâna, esența și bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Amestecăm bine aceste ingrediente, adăugând treptat și făina de pe margini.
Adăugăm făină până vom obține un aluat nelipicios, dar ușor moale, nu foarte ferm.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în patru părți egale.

Asamblare plăcintă rulată cu mere și aromă de vanilie și scorțișoară

Întindem fiecare parte de aluat într-o foaie nu foarte subțire, de lățimea tăvii în care vom coace plăcinta.
Așezăm la ambele capete ale foii câte un rând consistent de umplutură și le rulăm până le unim la mijloc, apoi transferăm rulourile duble, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Mi s-a părut mai interesant să le rulez așa la dublu, au un aspect mai plăcut porțiile, ca niște ochelari.
Procedăm la fel cu toate foile de aluat așezând cu mare grijă rulourile în tavă, să nu se rupă.
Coacem delicioasa plăcintă pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, sau până se rumenește bine aluatul.
O lăsăm să se tempereze și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Sper să vă încânte rețeta mea de plăcintă rulată cu mere și să o testați cu încredere!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: