Supă cremă de roșii cu dovlecel și rulouri din foietaj

de Maria Udrea
3542 vizualizări
Supă cremă de roșii cu dovlecel

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o supă cremă de roșii cu dovlecel, pe care am servit-o cu niște rulouri din foietaj.

Rulourile din foietaj au fost combinate, unele cu bacon, iar altele cu brânzeturi și au mers perfect cu această supă cremă de roșii cu dovlecel.

Vă recomand combinația!

Ingrediente

  • 1 kg roșii de grădină
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 ardei capia
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • busuioc
  • 100 ml ulei
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • pătrunjel verde
  • parmezan și smântână, pentru servit

Porții: 8

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Punem ceapa, tocată solzișori, la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de usturoi curățați și tăiați în rondele subțiri.
Când ceapa devine translucidă, adăugăm ardeii tocați mărunt, apoi dovlecelul curățat și tocat în cubulețe și completăm cu puțină apă fierbinte, atât cât să fie totul acoperit.
Lăsăm ingredientele să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adăugăm roșiile decojite și tocate în cuburi.
Reducem intensitatea focului și lăsăm supa cremă să fiarbă, până când scade consistent și devine ca un sos gros.
Asezonăm gustul cu sare și condimente, punându-le în două etape, ca să putem gusta supa și să ne dăm seama dacă și cât mai necesită din fiecare.
Tot spre final de fierbere( cam cu 10-15 minute înainte de stingerea focului) vom adăuga și restul de usturoi răzuit și smântâna pe care o turnăm în fir subțire, amestecând intens pentru omogenizare.
Servim supa cremă de roșii cu dovlecel fierbinte sau rece, asezonată cu smântână, parmezan și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Este acrișoară și ușor picantă și este bună atât caldă cât și rece.
Rețete de foietaj cu bacon și brânzeturi, găsiți aici, sau aici.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: