Colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane

de Maria Udrea
3970 vizualizări
Colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane

Pornind de la rețeta Laurei la care am poftit zilele trecute, azi am preparat acești delicioși colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane.

Mulțu, Lăurici, pentru inspirație! :-*

Umplutura am ales-o în funcție de ce am găsit prin frigider.

Au ieșit tare buni, iar noi i-am servit cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

Colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicaneColțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 150 g unt( 82%)
  • 500 g făină
  • 100 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • un praf sare
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță lapte
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutură:
  • 350 g șuncă presată
  • 400 g legume mexicane, congelate
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă + 1 albuș
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

[/ingredients]

Timp total de preparare: 60 minute

Porții: 6

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparăm aluatul pentru colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece.
Lăsăm aluatul la odihnit, acoperit și la loc răcoros, până pregătim restul ingredientelor.

Pregătim umplutura

Fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.

Le punem, apoi, la scurs într-o sită și le lăsăm să se răcească.

Tocăm șunca presată în cuburi mici.

Amestecăm într-un vas, legumele mexicane, răcite, cu șunca presată și mozzarella rasă.

Adăugăm puțin  piper măcinat, busuioc uscat, 2 ouă și un albuș și omogenizăm amestecul.

Preparare colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane

Întindem aluatul pe masa ușor înfăinată, într-o foaie de 3-4 mm grosime.

Îl decupăm în 6 părți de formă aproximativ pătrată.

Așezăm la câte un capăt câte 2 linguri de umplutură.

Pliem celălalt capăt al aluatului peste umplutură, unind uniform, marginile aluatului.

Mai întindem de colțuri să le dăm o formă mai rotunjită, parcă arată mai bine.

Cu o furculiță presăm marginile aluatului să se lipească între ele.

Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt.

Cu ajutorul unei pensule, ungem colțunașii cu gălbenuș diluat cu puțin lapte.

Presărăm puțină boia și coacem colțunașii pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim delicioșii colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane, calzi, cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

Se pot servi și cu un sos de usturoi cu iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

Sunt buni chiar și reci, luați la pachet.

Pentru că mi-a mai rămas umplutură, am preparat niște aperitive la tigaie, în formă de silicon.

Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: